Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.05.2022.

09:22

Feliksov trener: Navijao sam za Nadala

Toni Nadal je posle osmine finala Rolan Garosa rekao da je navijao za svog bratanca Rafaela.

Izvor: LN

Autor: LN

Feliksov trener: Navijao sam za Nadala
Foto: Profimedia/Federico Pestellini/PanoramicBestimage

Rafael Nadal je savladao Feliksa Ože-Alijasima, igrača čiji je trener Toni, sa 3-2 u setovima posle velike borbe.

Toni je kao bivši trener, ali i stric Rafaela Nadala, pred meč rekao da Feliksa, sa kojim trenutno sarađuje kao jedan od njegovih trenera, neće savetovati pred meč.

Nije želeo ni da se izjašnjava o tome za koga će navijati, ali je to, ipak, otkrio nedugo nakon pobede 35-godišnjeg Španca.

"Želeo sam da (Rafa) pobedi. Za nas ovaj turnir će uvek biti nešto posebno", izjavio je Toni Nadal, koji je napustio stadion "Filip Šatrije" po ulasku u peti set.

Iako nije jasno kako će Feliks odreagovati na ovakve komentare, Toni je ranije otkrio da je 21-godišnjem Kanađaninu odavno rekao kako stoje stvari.

"Rekao sam Feliksu da navijam za Rafu kada me je pitao da radim sa njim. Želeo sam da Rafa pobedi. Da je izgubio, to bi bio blaži poraz jer bi bilo od igrača sa kojim radim, ali ja nikoga ne želim da 'zavlačim'. Ja sam Rafaelov stric i on mi je više od samo tamo nekog bratanca", jasno je objasnio Toni i nastavio:

"Da je Feliks igrao protiv mog sina, ne bih želeo da pobedi. Ova situacija je ista kao ta".

Španac nije ni planirao da dođe na "Šatrije", ali...

"Rekao sam Feliksovom treneru da ću doći na trening (u subotu), ali ne i u nedelju. Nisam želeo da znam šta bi mu je rekao kako ne bih bio u iskušenju da kažem Rafaelu, kojeg, takođe, nisam taktički savetovao", dodao je Toni Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve