Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.05.2022.

08:55

Zidan prognozirao pobednika Rolan Garosa

Zinedin Zidan, legenda Reala i evropskog fudbala, posmatrao je u Parizu finale Lige šampiona između Reala i Liverpula.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Zidan prognozirao pobednika Rolan Garosa
Foto: Profimedia/Jean Catuffe/DPPI

Španci su pobedili sa 1:0 (0:0) golom Vinisijusa u 59. minutu, i to je svakako obradovalo Zidana, koji je i kao igrač i kao trener imao mnogo uspeha sa kraljevskim klubom.

Kako je u toku i Rolan Garos, drugi grend slem turnir u sezoni, Zidana su novinari u Parizu pitali i da prognozira pobednika turnira.

Zidan je 2005. godine bio taj koji je predao prvi pehar Rafaelu Nadalu, bila je to prva od 13 titula španskog tenisera u Bulonjskoj šumi.

Francuz smatra da će Nadal ove godine osvojiti 14. titulu u Parizu i tako izjednačiti broj titula koje Real Madrid ima u Ligi šampiona.

"Nova generacija igrača je sjajna, ali ja sam ipak uz one starije. Nastavićemo da bodrimo Rafaela Nadala, on je favorit za Frenč open. Još je tu, u turniru, bilo bi sjajno da ga osvoji. Ipak, istina je da je stigla nova generacija sa Karlosom Alkarasom, koji će ga verovatno naslediti. Od te prve titule, Rafa je osvojio mnogo toga", izjavio je Zidan.

Njemu se veoma dopalo i kako su renovirane mnoge stvari na Rolan Garosu.

"Sve unutra, ne samo stadion, sve je promenjeno. Stvari napreduju, to je dobro. Uvek je zadovoljstvo biti ovde u opuštenoj atmosferi i gledati sjajne sportiste na poslu. Rolan Garos je legendarno mesto, kad god imam šansu da dođem, iskoristim to", rekao je Zidan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve