Nova vest
Tenis

Utorak, 24.05.2022.

17:30

Conga u suzama završio karijeru FOTO

Francuski teniser Žo Vilfred Conga završio je karijeru porazom u prvom kolu Rolan Garosa.

Izvor: SN

Autor: SN

Conga u suzama završio karijeru FOTO
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Francuski teniser Žo-Vilfred Conga najavio je da će mu Rolan Garos biti poslednji turnir u karijeri.

Kasper Rud ga je savladao rezultatom 6:7, 7:6, 6:2, 7:6 i plasirao se u drugo kolo turnira, a Congu poslao u penziju, a na ceremoniji pojavili su se Žil Simon, Rišar Gaske, Benoa Per, Pjer Ig Erber i Gael Monfis.

Iskusni Francuz evidentno nije želeo da se oprosti od turnira u prvom kolu, a imao je i problema sa povredom ramena pa je poslednji gem servirao u suzama.

Conga je dobro počeo meč. Kada pogledamo kako je izgledalo u prvom setu, brejkova nije bilo, pa smo ušli u taj-brejk, gde je francuski teniser slavio sa 8-6 i osvojio prvi set.

U drugom, stvari su se maltene identično odvijale, ali je brejkova ipak bilo i nakon čega opet gledamo taj-brejk u kom je Kasper Rud trijumfovao i izjednačio na 1-1 u setovima.

Rame je mučilo Congu, videlo se to i ma koliko se Francuz trudio nije uspeo da pobedi Ruda, pa je porazom u prvom kolu Rolan Garosa i završio karijeru.

Sa lica mesta je sve preneo naš reporter Milan Tomić, pa se i sami možete uveriti kako je izgledao oproštaj Žo Vilfreda Conge uz poznate goste iz sveta tenisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve