Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.05.2022.

19:20

Rafa: Nemam stav, a nije ni bitno

Španski teniser Rafael Nadal je posle plasmana u drugo kolo Rolan Garosa govorio o situaciji na Vimbldonu.

Izvor: LN

Autor: LN

Rafa: Nemam stav, a nije ni bitno
Foto: Profimedia

Nadal je na početku RG razbio Džordana Tompsona sa 6:2, 6:2, 6:2.

O situaciji na Vimbldonu i oduzimanju bodova od strane ATP, Rafa kaže sledeće:

"Nemam jasan stav. Tu uvek postoji ovlašćeno telo ili neka osoba koja donosi odluke i igrači moraju da ih poštuju. Svi igrači imaju svoje stavove o svemu i u ovom svetu nam je potreban neko ko donosi odluke. Nije bitno da li sam ja saglasan", rekao je Nadal.

Rafu su pitali i o tome što njegov stric Toni već neko vreme trenira Feliksa Ože-Alijasima.

"On mi je stric, dao mi je sve. Ja sam profesionalni teniser zbog njega, ali morate da pitate Feliksa šta on misli o tome šta mu Toni donosi. Siguran sam da mu pozitivno pomaže. On je strastven, pametan i iskusan", objasnio je trinaestostruki šampion Rolan Garosa i podvukao:

"Na kraju krajeva, razumem obe strane. Poštujem i razumem poziciju Vimbldona, bez sumnje, ali, sa druge strane, razumem i poštujem to da ATP štiti svoje članove".

U meču sa Tompsonom se nisu videli znakovi povrede stopala, zbog kojih, pored ostalog, nije osvoji nijednu titulu ove sezone na šljaci.

"Samopouzdanje jeste veće kada osvojite Monte Karlo, Barselonu, Madrid ili Rim. Jasno je svima to razumeti, zar ne? Kad pobeđujete imate više samopouzdanja, a kada to nije slučaj, onda je drugačije. Povredio sam se i to je to. Šta god da se desilo u prošlosti, sada smo ovde. Na Rolan Garosu. I dajem sve od sebe", izjavio je Rafa i dodao:

"Kakav bih bio da se nisam povredio ne znamo i nikada nećemo znati. Nisam veliki ljubitelj 'šta bi bilo kad bi bilo', 'ako' je opasna reč".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve