Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.05.2022.

16:51

Lajović zaustavljen na prvom koraku

Dušan Lajović je završio takmičenje na Rolan Garosu već u prvoj rundi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Lajović zaustavljen na prvom koraku
Foto: Profimedia

Naš teniser je posle 148 minuta igre poražen od 36. tenisera sveta, Argentinca Sebastijana Baesa, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

Velika šteta, jer je utisak da je Lajović bio u prilici da nešto uradi, imao je 1:1 u setovima i 3:1 u trećem, ali je Argentinac od tada zaigrao bolje i rešio pitanje pobednika.

Meč je počeo nešto pre 13 časova, a početak je obeležio dug treći gem na servis Baesa u kom je Lajović imao šest prilika za brejk.

Međutim, nije ih iskoristio, a onda je na 30:30 u narednom gemu počela da pada kiša.

Nastala je poduža pauza, na teren su izašli ponovo oko 15 časova i čini se da je pauza više prijala Argentincu koji je odmah napravio brejk Lajović u sedmom gemu nije iskoristio priliku da vrati izgubljeno, i Baes je uspeo da uskoro dobije početni set sa 6:3.

Bio je to signal za uzbunu kod Lajovića, zaboravio je sve propuštene prilike, zaigrao onako kako je želeo i brzo došao do brejka za 2:0.

Usledila su dva uzastopna brejka, pa je Lajović stigao do 4:1.

Na 5:3 i servis Baesa nije iskoristio četiri set lopte, ali jeste prvu narednu u devetom gemu i posle 73 minuta igre bilo je 1:1 u setovima.

U trećem setu, Lajović je nastavio da pritiska protivnika i odmah je u trećem gemu došao do brejka, a potom ga i potvrdio, 3:1.

Međutim, neočekivano je stao tu, dozvolio je Baesu da se vrati na 3:3, a potom napravi brejk u zao čas, u desetom gemu za 4:6.

Tako je Argentinac stigao do 2-1 usetovima.

Novi problem za lajovića stigao je u četvrtom setu kada je Baes uspeo da u četvrtom gemu dođe do brejka za 3:1, a potom ga lako i potvrdi, 4:1.

Uspeo je Lajović u šestom gemu da neutrališe brejkl loptu, smanji na 2:4, ali kraj je došao ubrzo, jer je Baes bio siguran na servisu.

Teniser iz Argentine će u drugom kolu igrati protiv trećeg tenisera sveta, Nemca Aleksandera Zvereva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve