Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.05.2022.

16:00

Osaka možda propusti Vimbldon jer se ne boduje

Naomi Osaka možda neće igrati na Vimbldonu nakon što su ATP i WTA odlučili da oduzmu bodove prestižnom Grend slem turniru.

Izvor: B92

Autor:B92

Osaka možda propusti Vimbldon jer se ne boduje
Foto: Profimedia

Osaka, koja je eliminisana već na startu Rolan Garosa, nije kritikovala ovu odluku, ali joj je osvajanje bodova za rang-listu velika motivacija.

"Namera ove kazne je bila dobra, ali je njena egzekucija uticala loše na sve", rekla je četvorostruka Grend slem šampionka.

Osaka je propustila prošlogodišnje izdanje Vimbldona jer je zbog mentalnog zdravlja pravila pauzu u sportu.

"Mogla bih reći da ova odluka utiče na moju motivaciju da igram na travi, nisam 100 odsto sigurna da li da idem tamo. Volela bih da odem kako bih stekla nešto iskustva na travi, ali istovremeno ja sam tip igrača koga motiviše napredak na rang listi",
rekla je Japanka.

Teniseri će dobijati bodove za turnire u Velikoj Britaniji koji prethode Vimbldonu, ali su ATP i WTA oduzeli bodovanje najprestižnijem turniru jer je zabranio nastup ruskim i beloruskim teniserima, zbog vojne invazije Rusije na Ukrajinu.

Vimbldon počinje 27. juna, a 2.000 šampionskih bodova izgubiće Novak Đoković.

Odluku o oduzimanju bodova neki igrači, poput Britanca Kamerona Norija, su kritikovali, dok su drugi, poput Amerikanke Sloun Stivens podržali.

"Odluka očigledno nije lako doneta. Mislim da kad si sateran u ćošak to je sve što možeš da uradiš. Mislim da su je zbog toga doneli i podržavam"
, rekla je šampionka iz 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve