Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.05.2022.

10:00

Kecmanović u drugom kolu

Miomir Kecmanović drugi je od srpskih tenisera izborio plasman u drugo kolo Rolan Garosa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je posle dva sata i 35 minuta igre pobedio Argentinca Tomasa Martina Ečeveriju, 88. na svetu, 6:3, 7:5, 6:3.

Pre toga, na startu dana, Filip Krajinović je slavio protiv Rejlija Opelke, 7:6 (2), 6:2, 6:3, dok Dušan Lajović nije uspeo da savlada Sebastijana Baeza.

Argentinac je slavio sa 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

Ipak, završnio posao u triju Krajinović, Lajović, Kecmanović, imao je najmlađi naš igrač u Parizu, Kecmanović.

Odmah je beogradski teniser upalio motore, stigao do brejka na startu i poveo sa 2:0, ali je Ečeveri uzvratio ubrzo za 2:2.

Na 3:3, usledilo je novo ubrzanje od strane Kecmanovića, načinio je još dva brejka, prvi za 4:3, a drugi za 6:3 kada je iskoristio treću set loptu.

U drugom setu je nastavio da napada, stigao do brejka u drugom gemu i potom lako i do 3:0.

Imao je i u četvrtom gemu jednu loptu za "dupli brejk", nije je iskoristio, a onda je izgubio svoj servis i Argentinac je smanjio na 3:2.

Usledila su nova dva ribrejka i 4:3, a onda je usledio maratonski gem od 26 poena i četiri brejk lopte koje Miomir nije iskoristio.

Potom su viđena nova dva ribrejka, 5:5, da bi Kecmanović konačno u 12. gemu uspeo da načini brejk i iskoristi drugu set loptu.

Imao je Kecmanović na 2:1 u trećem setu novi maratonski gem, i isto kao i u osmom gemu drugog seta, pet brejk šansi, ali je Argentinac odoleo i izjednačio na 2:2.

Međutim, naš teniser uspeo je da doda gas u finišu seta, na 4:3 je stigao do brejka bez izgubljenog poena, a potom odservirao za trijumf.

Njega u narednom kolu očekuje susret sa boljim iz duela Artura Rinderkneša i Aleksandera Bublika.

Sve detalje sa mečeva naših igrača prvog dana mogli ste da pratize uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve