Nova vest
Tenis

Subota, 12.06.2021.

09:35

Svet u čudu: "Bolje od ovoga ne može! Da li mi igramo isti sport?"

Svetski mediji oduševljeni su spektaklom koji su priredili Novak Đoković i Rafael Nadal, a srpski teniser, naravno, "zvezda" je svih naslovnih strana.

Izvor: SS

Autor: SS

Svet u čudu:
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Renomirani svetski mediji koristili su reči poput: "epski", "istorijski" i "spektakularan", kako bi opisali dešavanja u Parizu u petak uveče.

Ni španski dnevni listovi nisu propuštali priliku da ukažu poštovanje Đokoviću, bez obzira što je na kolena bacio njihovog predstavnika.

"Rafu Nadala sa trona skinuo Đoković u meču za istoriju", naslov je izveštaja "Mundo deportiva", u kojem je meč okarakterisan kao "spektakularan".

I madridska "Marka" je polufinale Rolan Garosa videla kao "detronizaciju Nadala na šljaci".

"Nadal rekao zbogom Parizu", konstatuje ugledni "As".

"BBC" je konstatovao da je ovo bio jedan od najboljih mečeva na šljaci na svih vremena, a "Gardijan" ga je ocenio kao "epski".

"CNN" je objavio da je ovo bio "pravi teniski klasik", a interesantne su bile i reakcije drugih svetski poznatih tenisera.

Recimo, Endi Mari je meč nazvao "čistim savršenstvom".

"Ne možete igrati bolje na šljaci od ovoga. Čisto savršenstvo", konstatovao je Britanac.

Slično smatra i Huan Martin Del Potro.

"Izvrsan meč. Neverovatno je kako su odigrali. Sanjam da se ponovo sretnemo", napisao je Huan Martin Del Potro.

Na kraju, možda najbolje je sve sumirao Dijego Švarcman koji je u četvrtfinalu bio blizu da izbaci Nadala i izađe na crtu Đokoviću:

"Da li mi teniseri igramo isti sport kao ova dvojica?"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

208 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d