Nova vest
Tenis

Subota, 12.06.2021.

00:35

Novak: Zaslužio sam da slavim, o Cicipasu ću misliti kasnije

Novak Đoković je priznao da je odigrao jedan od najboljih mečeva karijere.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Zaslužio sam da slavim, o Cicipasu ću misliti kasnije
Foto: Profimedia

O pobedi u četiri seta nad večitim rivalom Rafom Nadalom pričaće se još dugo, a najvažnije je da je Novak u novom finalu i da će se u nedelju boriti za 19. grend slem.

U razgovoru sa novinarima, Đoković je uspeo da klasifikuje gde je ovaj meč rangiran u njegovoj karijeri.

"Definitivno najveći meč koji sam igrao na Rolan Garosu i u top tri koja sam odigrao u karijeri, imajući u vidi kvalitet tenisa, da sam igrao sa najvećim rivalom na terenu i da je on ovde imao tako mnogo uspeha, dominantna sila u poslednjih 15 i više godina. Atmosfera je bila naelektrisana, za oba igrača, jaka podrška. Sjajno. Srećan sam što nije bilo policijskog sata u 23.00. Čuo sam da ima posebna odluka, tako da su im dozvolili da ostanu. Ovo je noć koje ću se dugo sećati", priznao je Novak.

Rekao je da nije bio nervozan na startu.

"Iako nisam imao sjajan početak, nisam bio prenervozan jer sam osećao da dobro udaram lopticu. Bilo je sve u tome da se prilagodim njegovoj lopti koja je drugačija od svih ostalih. Količina spina koji igra iz forhend ugla je neverovatna. Ipak, bio sam spreman. Osećao sam se mentalno dobro, bio sam motivisan, imao sam jasan plan igre i taktiku, sve što je trebalo da igram bolje nego u prošlogodišnjem finalu. Početak je podsećao na to finale, ali sam se vratio u prvi set. Iako sam ga izgubio, na tih 3:6 sam našao svoju igru. Počeo sam brejkom u drugom i onda je lepo krenulo. Servis sam pronašao posle brejka u četvrtom setu. Generalno, servis mi nije bio jako oružje večeras. Nadao sam se da ću imati malo više lakih poena ili makar lakši udarac posle prve serve, ali toga nije bilo do četvrtog seta. Kada sam bio na 0:2 u tom setu, nešto je kliknulo, dobio sam šest gemova u nizu. Tu je bio taj kvalitet serve koji mi je dao dosta lakih poena", smatra broj jedan.

Igrao je meč preko četiri sata, pitanje je koliko će stići da se oporavi do finala sa Cicipasom.

"Nisam najsvežiji, ali dobro je da imam dan i po za odmor, da se pregrupišem, oporavim za sledeći meč. Malo ću da uživam u pobedi. Nema mnogo vremena, ali, mislim da zaslužujem da se malo opustim bez da mislim o narednom rivalu iako je finale grend slema. O njemu ću misliti sutra, u drugom delu dana. Sada je sve u tome da se odmorim ui spremim za meč sa momkom koji je u dobroj formi".

Novak je imao dosta ovakvih situacija, iskusan je i zna šta treba da radi.

"Nije mi prvi put da igram epsko polufinale grend slema i da moram da igram finale za manje od 48 sati. Moje sposobnosti oporavka su vrlo dobre, tako je bilo tokom karijere. Fizioterapeut će dati sve od sebe da budem što svežiji. Igrao sam dosta tenisa, ne moram previše da treniram. Sada treba stvari raditi polako do finala. Znam šta je potrebno, Cicipasu je prvo finale, za njega je to veliki uspeh, ali sam siguran da ne želi tu da stane. U velikoj je formi, mislim da vodi na ATP trci. Ima najbolje rezultate, sazreo je, šljaka mu je možda i najbolja podloga. Igrali smo epskih pet setova prošle godine, znam da će biti još jedan težak meč. Nadam se da ću napuniti baterije što je moguće više jer će mi trebati sigurno mnogo energije", jasan je šampion Melburna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d