Nova vest
Tenis

Utorak, 13.10.2020.

10:52

Ivanišević se oglasio o kontroverznoj izjavi

Goran Ivanišević, proslavljeni hrvatski treniser, a sada trener, osvrnuo se na svoju izjavu pred finale Rolan Garosa.

Izvor: LN

Autor: LN

Ivanišević se oglasio o kontroverznoj izjavi
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Trener Novaka Đokovića, koji nije bio sa njim u Parizu, verovao je u svog tenisera. Možda malo i previše.

On je pred finale sa Rafaelom Nadalom izjavio da Španac "nema apsolutno nikakve šanse".

"Ja sam stvarno bio siguran da će Novak osvojiti ovaj Rolan Garos, Miljanu (Amanoviću) sam već neko vreme slao poruke u tom smeru. Možda sam malo preambicizono izjavio da Nadal nema šanse, ali stvarno sam mislio da je Novak favorit. Jeste da je to Rafina 'dnevna soba' i da može da pobedi na 'Šatrijeu' i kada igra najlošije, ali zaista sam bio uveren da je ovo godina da Novak osvoji Rolan Garos. Ipak, Novak nije bio na svom nivou, Rafa je odigrao perfektan meč i dobili smo takav rezultat. Nažalost, Đoković je tek počeo da igra na 2:3 u trećem setu, a tada je bilo prekasno. Tek tada je dao nazanke da bismo mogli da vidimo neizvesniji meč"
, izjavio je Ivanišević za "Sport klub".

Goranova izjava je podigla mnogo prašine, a povodom nje oglasio se i Nadalov prvi trener Karlos Moja.

"Ja sam stvarno to mislio. Moje je pravo da izjavim ono što mislim i da verujem u svog igrača, da je ovo bila ta šansa i godina da Novak osvoji Rolan Garos. Ponavljam, malo sam preterao kada sam rekao da Nadal nema šanse, ali u tom trenutku sam davao prednost Novaku. To je tako, kažem direktno ono što mislim, nije ispalo tako i je**ga, šta je, tu je. Eto, prošle godine pred Melburn sam rekao da su šanse 50-50, pa ga je Novak razbio. Najlakše je uvek reći ono na sigurno 'biće šta bude', 'pobediće bolji', ali rekao sam onako kako sam se osećao. Nadal je pokazao da to moje mišljenje nije bilo ispravno, to je to, idemo dalje", objasnio je Hrvat.

I pored rutinske pobede Nadala u Parizu ove godine, Ivanišević veruje u svog izabranika.

"Mislim da može (do titule na Rolan Garosu). Rafa jeste apsolutni kralj i kada se njemu uđe u dnevnu sobu, onda moraš da igraš najbolje moguće. Čudna je godina ovo bila, ko zna kakva će biti sledeća i šta nam donosi, ali zašto ne bi mogao? Sada je igrao finale, Nadal i on su dvojica najboljih na svetu, svakako će odigrati još koje Gren slem finale, iskreno se nadam da će se to desiti u Parizu već sledeće godine. I opet ću reći da ga Novak može pobediti, ja uvek verujem u to"
, izjavio je Ivanišević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve