Nova vest
Tenis

Utorak, 13.10.2020.

09:43

Uzbuna 15 minuta pred finale; Nadal: Nisam bio ljut

Španski teniser Rafael Nadal govorio je o trci za "najvećeg" igrača svih vremena, kao i finalu Rolan Garosa.

Izvor: LN

Autor: LN

Uzbuna 15 minuta pred finale; Nadal: Nisam bio ljut
Photo by Julien Crosnier/Pool/Getty Images

Nadal je na Rolan Garosu upisao svoj 20. Grend slem trofej u karijeri, ukupno 13. u Parizu.

Time se izjednačio sa rekordom Rodžera Federera i Đokovića "ostavio" na 17 titula.

"U sportskom smislu, jasno je da sam uradio nešto značajno - osvojio sam jedan od najznačajnijih turnira na svetu 13. puta, izjednačio sam Federerov rekord od 20 titula. Nekada se činilo da je taj rekord nemoguće stići", rekao je Nadal za špansku "Kadenu".

Rafa je priznao i koliko mu je bilo teško da osvoji ovogodišnji Rolan Garos.

"Svako ima svoje mere. Po uslovima pod kojim smo igrali, mislim da je za mene ovo bio najteži turnir jer moje telo ne reaguje dobro na hladnoću, ali srećom, poštedelo me je muka u ove dve nedelje. Imao sam problema i proveo sam mnogo dana kada nisam mogao da završim treninge jer mi je bilo hladno, a o tome se ne zna mnogo. Ovo su mi bili najteži uslovi za igranje, bila je ovo godina sa najmanje prilika. Posle višemesečnog karantina, moje telo je bilo u lošem stanju, nedeljama sam trenirao svega sat dnevno jer više nisam mogao", priznao je Nadal.

Krov je tokom finala bio zatvoren iako je Rafin tim uradio sve što je moguće da to ne bude slučaj.

"Pre meča rekli su mi da su prekrili teren 15 minuta pre početka, Fransisko Rođ i Karlos Moja (Rafini treneri prim. aut.) su se borili sa organizatorima da to ne rade. Rekao sam da nije važno, da svejedno moram da izađem i odigram dobro, nisam bio ljut. Volim da igram pod otvorenim ali ako je kiša, bolje je da je krov zatvoren", otkrio je "Bik sa Maljorke".

U prvom setu je napravio dve neiznuđene greške i bez izgubljenog poena osvojio isti.

"Kada sam set dobio sa 6:0 jedino o čemu sam mislio bilo je to da sam dobio tek prvi set protiv jednog od najboljih igrača sveta", dodao je Rafa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve