Nova vest
Tenis

Nedelja, 11.10.2020.

20:30

Novakova "magija" – od 500 bodova "stvoriće" 1.500

Srpski teniser Novak Đoković je već odredio šta će raditi u narednom periodu.

Izvor: LN

Autor: LN

Novakova
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Poraz u finalu Rolan Garosa od Rafe Nadala neće preterano pokolebati srpskog tenisera, koji je već odredio dalje ciljeve.

Naredni turnir biće mu turnir iz Serije 500 u Beču koji je na programu od 26. oktobra do 1. novembra.

"Definitivno sada predstoji barem nekih desetak dana odmora, da dam sebi oduška. Planirao sam da igram Beč i dobio sam 'vajld-kard', to će se objaviti sutra, tako da igraću taj turnir koji nije ranije bio planiran u rasporedu. On je za dve nedelje. Nemam baš puno vremena da se odmaram i opuštam, ali definitivno ću provesti kvalitetno vreme sa decom, ženom, roditeljima i biću u narednom periodu u Srbiji i regionu", rekao je Đoković posle pariskog finala.

Zbog odlaska u Beč srpski teniser najverovatnije neće učestvovati na Mastersu u Parizu, koji je na programu od 2. novembra do 8. novembra.

Time će Novak u Beču moći da osvoji 500 novih bodova, jer tamo nije učestvovao prošle godine, dok će u Parizu, zbog novih pravila i "zamrzavanja" bodova, i bez pojavljivanja "odbraniti" finale.

Naime, 1.000 bodova koliko ide osvajaču turnira u Bersiju pripašće (odnosno, ostaće) Đokoviću jer je prošle godine osvojio titulu, pa će potencijalnim osvajanjem titule u Beču nedelju dana nakon toga umesto samo 500 bodova više nego pre imati 1.500 bodova "viška".

Posle Beča će, ukoliko se ipak ne odluči za Pariz, otputovati u London gde će od 15. novembra igrati na Završnom ATP turniru.

Ali, pre svega, povratak u rodnu zemlju.

"Tamo ću i trenirati i radujem se da budem sa svojim narodom u svom gradu, to mi prija i nedostaje. Još sam pod utiskom, razočaran rezultatom, ali nije ni prvi ni poslednji meč koji sam izgubio u svojoj karijeri, znam tačno šta trebam da radim i prva stvar je da se totalno opustim i razmišljam o nečemu drugom, da izađem iz ovog 'mehura'", objasnio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve