Vesti - Roland Garros 2020 -

Đoković: Nisam robot

Novak Đoković kratko je prokomentarisao izlive emocija koji ga prate tokom cele karijere.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

* Novak: Bilo je čupavo, nisam znao da li ću moći da igram

* "Novak to stalno radi – ne znam da li ga stvarno boli ili je do nečega u glavi"

Srpski teniser poznat je po tome da nekada tokom mečeva ima potrebu da svoje frustracije izbaci iz sebe, najčešće putem glasnih urlika.

To mu je tokom karijere neretko pomagalo da zaigra bolje, da se smiri i fokusira...

Novak objašnjava da ne može da planira kada će se pomenute situacije desiti i da one nisu nužno uvek bile dobre po njega.

"Nisam robot, imam osećanja i prolazim kroz 'tornado' tih emocija na terenu i ponekad mi je potrebno da budem usresređen na sebe i zatvoren, ponekad mi je potrebno da se oslobodim svega toga i pokrenem sebe na taj način. Dešavalo se da se preokrenu stvari u moju korist kada sam potpuno smiren, dešavalo se kada imam takve neke ispade i urlike da se preokrene meč kontra i da izgubim neke velike mečeve zbog toga. Nije baš to 'zlatno pravilo', da kada se to desi da bude dobro po mene, ali razumem... Došli su urlik i krik u pravo vreme", objasni je Đoković.

Novak je tokom većine meča sa Pablom Karenjom Bustom bio "nem", ali je tokom trećeg i pre svega tokom četvrtog seta krenuo bio mnogo vokalniji.

"Ceo meč nije pogodio dva prva servisa zaredom. Ceo je**ni meč", rekao je Đoković nakon što je Busta servisima spasao dve brejk lopte servisima u jednom trenutku.

Tada, na primer, nije napravio brejk već je propustio još dve brejk šanse, ali je oduzimanje servisa protivniku došlo dva ritern gema kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.