Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.11.2022.

21:53

Remi Španije i Nemačke u E grupi, sve je još otvoreno!

Fudbaleri Španije i Nemačke odigrali su nerešeno, 1:1 (0:0) u meču drugog kola E grupe.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Remi Španije i Nemačke u E grupi, sve je još otvoreno!
Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Bio je to odličan, uzbudljiv meč na Al Bajt stadionu u Al Koru, okršaj bivših svetskih prvaka, reprezentacija koje su pre ovog turnira slovile za velike favorite.

Bio je to četvrti uzastopni meč u kom Španija nije izgubila od Nemačke.

Reklo bi se i najpravedniji ishod meča po svemu što smo videli, mada je po šansama i jednih i drugih moglo biti drugačije.

Prvu priliku imali su Španci i to u sedmom minutu kada je posle odličnog šuta Danija Olma, Manuel Nojer skrenuo loptu do prečke.

Tri minuta kasnije, Unaj Simon je u poslednji čas ušao u šut Tomasa Milera i sprečio da se Nemci raduju.

Đordi Alba je, poput Olma na početku, pokušao udarcem sa distance, nije bio precizan, kao i Serž Gnabri na drugoj strani u 25. minutu.

David Raum je u tom prvom delu imao nekoliko dobrih intervencija, najbolju u 26. minutu kada je ušao u šut Ferana Torasa i spasao svoj tim.

I Musijala je u 35. minutu morao slično da reaguje kada je izblokirao udarac Ferana Toresa.

U 39. minutu, skočili su navijači Nemačke na tribinima, Antonio Ridiger je posle prekida koji je izveo Josua Kimih, postigao gol, ali je Makeli na intervenciju pomoćnika poništio taj gol zbog ofsajda.

Nemci su imali prvi šansu u drugom poluvremenu, na dodavanje Gundogana, šutirao je Josua Kimih, ali je Simon pokazao sjajne reflekse i sačuvao svoju mrežu.

I onda - gol Španije. Igrao se 62. minut kada je posle prodora i centaršuta Đordija Albe pred gol, Alvaro Morata sjajno reagovao i skrenuo loptu u mrežu Nojera - 1:0!

Nemci se nisu predavali, u 73. minutu imali su novu kolosalnu priliku, prvo Filkrug, a onda i Musijala koji je pogodio Simona u ruku i prilika je propala.

Ipak, u 83. stigli su do zasluženog izjednačenja.

Niklas Filkrug, koji minut po ulasku u igru, realizovao je dobru priliku, sa nekoliko metara je snažno šutirao pod prečku gola Španije za konačnih 1:1.

Igrao se šesti minut nadoknade kada su Nemci imali brzu kontru, ali se Španija nekako odbranila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve