Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.11.2022.

15:30

Lazović i Milenković: Svi smo zajedno; Da učinimo narod ponosnim

Fudbaleri Srbije Darko Lazović i Nikola Milenković pričali su sa novinarima o očekivanjima od meča sa Brazilom, ali i generalno Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Lazović i Milenković: Svi smo zajedno; Da učinimo narod ponosnim
Foto: StarSport

Derbi Grupe G na programu je u četvrtak od 20 časova na stadionu Lusail ikonik, najvećem objektu Mundijala u Kataru na kojem će se igrati i finale 18. decembra.

Dve selekcije su bile rivali u grupi i na prethodnom šampionatu u Rusiji 2018, kada je Brazil rutinski slavio 2:0 na moskovskoj Atkritje areni.

Lazović i Milnković su istakli da poštuju Brazil, da "Selesao" ima sjajne igrače, ali veruju u svoj tim za koji ističu da je jedinstven i da vlada sjajna atmosfera.

Srbija je pre svega tim

Milenković: "Kada sam bio na Svetskom prvenstvu pre četiri godine pripreme su bile duže i to je bio lep deo. Samo da vreme leti i svakim danom je utakmica sve bliži. Ne prolazi vreme sporo. Provodimo slobodno vreme tako što igramo Mafiju i gledamo utakmice".

Lazović: "Jedva čekamo da počne Svetsko prvenstvo i kao što je Bleki rekao - čim je prošlo prvenstvo odmah je počelo i svi zajedno provodimo vreme, što je odraz reprezentacije".

Pritisak na odbranu zbog brazilskog brutalnog napada?

Milenković
: "Svi ćemo biti pod pritiskom. Na svim pozicijama imaju dobre igrače i svi moramo da budemo maksimalno spremni, moramo da budemo spremni važnosti"

Krilni fudbaler ne bira poziciju


Lazović: "Levo ili desno? Čast mi je što sam u ovim godinama prvi put na Svetskom prvenstvu i san je svakog dečaka koji igra fudbal, samo pozitivne stvari se dešavaju. Što se tiče pozicije, svejedno mi je".

Pre četiri godine Brazil je lako slavio 2:0 u Moskvi.

Lazović: "Prošli put smo morali da pobedimo da bismo prošli dalje. Nije bilo nimalo prijatno, sada je drugačija situacija i sve može da se desi. Verujemo da našom organizacijom igre možemo da pomrsimo situaciju u grupi i sigurno da će biti teško, ali s našom organizacijom. Individualni kvalitet je izražen i imaju ozbiljne uloge u klubovima, ali sigurno imaju mana".

Neki pričaju i o tituli?

Milenković: "Ne nervira nas ta priča. Mi smo fokusirani na ono što je između nas i to nas ne remeti".

Svi pričaju o napadačima, a odbrana?

Milenković: "Generalno je veliki kvalitet u napadu i nije čudno što pričaju o napadačima. Imamo kvalitet tamo i svi jednim potezom mogu da naprave problem. Ne osećamo se potcenjeno i moramo da budemo na maksimalnoj visini zadatka i što se toga tiče ne obraćamo pažnju"

O očekivanju navijača:


Milenković: "Primarni cilj je prolazak grupe i ne treba ići mnogo daleko nego biti fokusiran na utakmice koje slede. Neće biti lako, grupa nam je teška, ali moramo da damo naš maksimum da učinimo naš narod ponosnim i srećnim, siguran sam da će svaki pojedinac iz ekipe dati sve od sebe".

Lazović: "Ne treba se opterećivati i davati obećanja, ali verujem u nas i naš kvalitet i da nastavimo sve od kada je Piksi ovde. Kao što je rekao Bleki, ali prvo da razmišljamo o Brazilu".

O Nejmaru:

Lazović: "Ne zavisi sve od Nejmara. Jeste jedan od najboljih igrača na svetu i sigurno da je jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva, ali mislim da možemo da ostvarimo povoljan rezultat".

Milenković: "Brazil ima sjajne igrače na svakoj poziciji, ne samo Nejmara".

O Brazilu:

Lazović: "Napravili smo dosta dobre rezultate u Ligi nacija, ali Svetsko prvenstvo je drugačije. Treba da gledamo u nas i idemo na pobedu. Poštujemo Brazil kao jednog od glavnih konkurenata za osvajanje titule i nadamo se najboljem".

Milenković: "Mislim da na svim pozicijama imaju top igrače u top klubovima. Ali kao što sam rekao, treba da ih poštujemo. Nemamo strah ni od koga, zavisimo samo od nas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu