Nova vest
Fudbal

Petak, 11.11.2022.

13:15

Ko od "orlova" ne ide na Svetsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak putnika za Mundijal u Kataru, a tamo nećemo gledati neka dobro poznata imena.

Izvor:

Autor:

Ko od
Foto: Profimedia

Počnimo od golmana gde su prednost dobili Rajković, Milinković-Savić i Dmitrović ispred Mileta Svilara, rezervnog golmana Rome, Đorđa Petrovića koji igra u MLS-u za Nju Ingland Rivolušon i Marka Ilića iz belgijskog Kortrajka.

Neće biti ni Matije Nastasića kojem je malo minuta ove sezone u dresu Majorke došlo "glave", kao ni Erhana Mašovića iz Bohuma koji je već viđen kao putnik za Katar, ali se povredio u nezgodno vreme i propustio poslednja tri meča svoje ekipe.

Prednost u odnosu na njih su dobili Srđan Babić koji je nedavno debitovao i Strahinja Eraković koji je jedini igrač na spisku koji dolazi iz Superlige.

Po levom boku će Filipa Kostića odmenjivati Filip Mladenović koji briljira ove sezone u poljskoj Legiji, što je sasvim i logična odluka kada znamo da su alternative Aleksa Terzić i Mihailo Ristić koji gotovo i da ne igraju na klupskom nivou. Na suprotnoj strani će tu biti standardni Andrija Živković, odnosno Darko Lazović.

U veznom redu je Piksi napravio malo iznenađenje pozvavši i Uroša Račića i Marka Grujića, iako se očekivalo da će makar jedan biti "precrtan". Ono što je važno jeste da je tu i Ivan Ilić koji je odavno povređen i nije igrao za Veronu.

Napad će predvoditi Mitrović i Vlahović, a u odnosu na nedavna okupljanja u Ligi nacija tu neće biti Stefana Mitrovića i Đorđa Jovanovića, pa čak i Dejana Joveljića koji pruža zapažene partije u SAD i mnogi su smatrali da treba da ide u Katar, ali je poslednje i jedine nastupe za nacionalni tim imao prošle godine u prijateljskim susretima sa Jamajkom i Japanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu