Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.11.2022.

15:20

Oh mama, he visto Leo Messi VIDEO

To je početan i krajnji utisak sa "Lusaila" ovog popodneva. I sve između toga jeste senzacija, ali ne na ovom nivou.

Izvor: SS

Autor: SS

Oh mama, he visto Leo Messi VIDEO
Foto: B92.net/SS

Čim je FIFA omogućila prijavljivanje za utakmice Svetskog prvenstva, znao sam koga ću još gledati osim Srbije.

Dobro, prijavio sam ukupno 19 utakmica u grupnoj fazi, ali zna se šta je bilo u vrhu liste prioriteta.

Ukazala se prilika koja se retko pruža i nije bilo trika da je propustim. I mogu vam "otkriti toplu vodu" – veličanstveno je videti uživo Lionela Mesija kako pika "bubamaru", uprkos bolnom šamaru koji je pretrpeo na startu Mundijala.

Saudijska Arabija je napravila čudo, senzaciju, kako god to želite, slavilo se i slaviće među brojnim navijačima "zelenih", ali svi na "Lusail Ikonik" stadionu su i dalje gledali samo u jednog čoveka.

Stalo mu je veoma, možda više nego ikada, da igra fudbal najbolje što ume. Za sebe, za tim, za Argentinu. Danas, jednostavno, nije išlo.

Jedan od najboljih fudbalera ikada krenuo je u poslednji juriš na pehar koji mu jedini još nedostaje, sapleo se na prvom stepeniku, ali niko živ neće otpisati Argentinu posle ovoga. Jer imaju Njega.

Da, tako je, imaju i znatno slabije igrače koji mu nisu dorasli, ali uvek će svi zazirati od Mesija. Saudijska Arabija je odigrala muški, na srce i juriš, a zasluga je došla u vidu dva prelepa gola i epske pobede.

Uz to, utisak su i Arabljani, koji su sa tribina zdušno bodrili svoje "zelene", slavili svaki dobijen duel kao gol, čak i prozivali ponekad Argentince (nisam razumeo šta tačno), koji sa druge strane nisu bili uobičajeno vatreni na svom delu tribine.

I nije Mesi uradio epohalno na ovom meču, dao je gol iz penala šmekerskim udarcem, poništena su Argentini još tri... Ali sama činjenica da neki mali tamo dole igra fudbal tako da mu i najmanji korak na terenu prati doslovno svaki čovek na stadionu, istina je, budi neko posebno uzbuđenje.

Dokaz tome bile su scene iz miks zone skoro DVA sata posle meča. Da, toliko je trajao razgovor u svlačionici Argentine, a sigurno je i Leo, uz selektora Skalonija, imao šta da kaže saigračima.

Sve to vreme nekoliko stotina novinara u ograđenom prostoru čekalo je samo njega.

Ispoštovao je, stao ispred nebrojano mnogo telefona i kamermana, te odgovorio na par pitanja, a onda projurio i pored mene.

Tek toliko da ugrabim momenat i vidim izbliza tog fudbalskog Boga, kako ga smatraju u Argentini, a i šire.

I da se razumemo, za sitnu nijansu sam veći fan Kristijana Ronalda u suludoj fudbalskoj GOAT debati našeg vremena.

Ali današnji utisak sa "Lusaila" je takav da moram da se pohvalim i kažem:

"Mama, video sam Lea Mesija!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve