Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.11.2022.

15:00

Katarani, gde je Srbija?

Prvi dan u Dohi i susret sa vrućinom Katara, a čekajući konferenciju i trening Srbije, iskoristio sam da malo bolje upoznam grad u kom se održava Mundijal.

Izvor: SS

Autor: SS

Katarani, gde je Srbija?
Foto: SS/B92.net

Ranac na leđa, telefon u džep i novinarska akreditacija oko vrata su sve što je potrebno, jer omogućavaju besplatan ulazak u svaki autobus i metro koji zaista izgleda grandiozno, a izgrađen je za samo nekoliko godina, čisto kao dokaz – da je moguće.

Kažu da svi putevi u Dohi vode u Korniš park i FIFA fan festival na obali mora, pa sam se tamo i uputio.

Posle "milion" pokretnih stepenica duboko pod zemljom, uspevam relativno brzo da stignem do površine i mesta gde će biti najveći broj navijača iz celog sveta.

Osnovno pravilo marketinga nalaže da tu bude velika prodavnica suvenira, gde nailazim na prvo prilično neprijatno iznenađenje.

Nije bilo niti jednog suvenira sa obeležjem Srbije.

"Gde je bilo šta što ima veze sa Srbijom?", pitao sam radnika u prodavnici, koji mi je nevešto objasnio da će stići roba tek kroz dva dana.

"Potcenjivački", ostavio sam misao za sebe i zahvalio se domaćinu.

Tražio sam bilo koju oznaku Srbije među mnoštvom dresova ili suvenira sa zastavama Brazila, Argentine, Engleske, Francuske, pa čak i Italije koja nije na Mundijalu!

I nisam pronašao...

Razočarano sam nastavio dalju šetnju po Dohi, gde se uistinu može videti srpska zastava među 32 učesnice šampionata, kao i u "Al Arabi" centru gde treniraju "orlovi", ali kada je marketing u pitanju ona nije bila atraktivna domaćinima.

Valjda će se to promeniti kad doguramo do polufinala...

Ruku na srce, nismo našli nijednog srpskog navijača u Dohi, ali je to razumljivo budući da će Srbija igra tek u četvrtak, a imajući u vidu da je FSS organizovao fan zonu naših navijača u "obližnjem" Dubaiju.

I nisam bio jedini razočaran, već su mi srdžbu na organizatore i FIFA izneli Kostarikanci, i to zbog cene alkohola u fan zoni, o čemu ću detaljnije pisati u narednom javljanju iz Dohe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu