Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

18.4.2024.

22:48

Vukojević u finalu olimpijskih kvalifikacija

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Teodora Vukojević plasirala se danas u finale olimpijskog kvalifikacionog turnira u Rio de Žaneiru.

Izvor: Beta

Ilustracija: Profimedia

Vukojević je u kvalifikacijama u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava zauzela četvrto mesto rezultatom 592 kruga i u petak će se u finalu boriti za medalje i jednu od dve olimpijske kvote.

Za prolaz u finale bilo je potrebno 590 krugova. Prva je bila Jelizaveta Bezrukova iz Kazahstana sa 595 kruga, druga Anita Mangold iz Nemačke sa 593, a treća Kjara Leone iz Švajcarske sa 592 kruga.

Srpske takmičarke Sanja Vukašinović i Andrea Arsović zauzele su 25. odnosno 47. mesto.

U istoj disciplini Milutin Stefanović nije uspeo da se plasira u finale, pošto je zauzeo 10. mesto u kvalifikacijama sa 590 krugova, što je bio rezultat za finale.

Međutim, četvorica takmičara plasiranih od osmog do 11. mesta zabeležila su po 590 krugova, pa su odlučivali unutrašnji centri. Stefanović je pogodio 36 'muševa', a Švajcarac Lohbiler, koji je kao osmi prošao u finale, imao je dva više.

Srpski reprezentativac Lazar Kovačević zauzeo je 14. mesto, a Milenko Sebić 54. u istoj disciplini.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Više neće raditi, bacite ga

Spotify Car Thing nije baš bio hit kada je pušten u prodaju 2022. godine – njegova proizvodnja je prestala već godinu dana nakon objavljivanja.

Futurism

15:30

4 h

Novo Sport Video Menu