Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

6.4.2024.

23:40

Sedmoro srpskih strelaca na olimpijskim kvalifikacijama u Riju

Sedmoro reprezentativaca Srbije u streljaštvu učestvovaće na olimpijskom kvalifikacionom turniru vazdušnim i malokalibarskim oružjem koji krajem naredne sedmice počinje u Rio de Žaneiru.

Izvor: Beta

Starsport/Xinhua News Agency

Kako je saopštio Streljački savez Srbije, stručni štab SSS je odredio sastav u koji je uvrstio četiri takmičarke i tri takmičara puškom - Teodora Vukojević, Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović, Sanja Vukašinović, Lazar Kovačević, Milenko Sebić, Milutin Stefanović.

U svakoj pojedinačnoj disciplini deliće se po dve olimpijske kvote, za koju će konkurisati reprezentativci čak 75 država.

Organizacioni komitet je objavio da je prijavljeno 469 takmičara.

Manji broj njih se, ipak, neće boriti za olimpijske vize, pošto pravo učešća na turniru imaju i strelci koji su već izborili kvote. Oni će biti u konkurenciji za medalje u Riju, ali ne i za plasman na Olimpijske igre.

Dvoje srpskih strelaca sa kvotama, Zorana Arunović i Damir Mikec, neće putovati u Rio, naveo je Savez u saopštenju.

Srpski strelci će se za plasman na OI boriti u četiri discipline.

"Po pravilima, svaka zemlja može da prijavi po tri predstavnika po disciplini. Ivana Anđušić Maksimović će gađati samo vazdušnom puškom, a Sanju Vukašinović samo malokalibarskom puškom iz trostava. Ostali naši reprezentativci će učestvovati u obe discipline", rekao je sportski direktor SSS Dragan Marković.

"S obzirom da je sezona malokalibarskim oružjem tek na početku, naši strelci nisu imali mnogo prilika da se takmiče MK puškom. Međutim, rezultati i plasmani u trostavu na turniru u Dortmundu, pre dve nedelje, koji je bio u svrsi priprema za kvalifikacije u Rio de Žaneiru, su ohrabrujući, kao i ostvarenja na treninzima", dodao je on.

Turnir u Riju počinje u petak, 12. aprila, a nadmetanja puškom počinju dva dana kasnije.

Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu će učestvovati 340 strelaca, 20 manje nego u Tokiju pre tri godine.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu