Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

18.3.2024.

12:50

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Izvor: Asocijacija sport za sve Srbije

Asocijacija sport za sve Srbije

Ova tradicionalna manifestacija će okupiti preko 600 učesnika iz Srbije i zemalja iz okruženja, u organizaciji Asocijacije sport za sve Srbije.

"U periodu 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku biće organizovan 31. Otvoreni ski  festival sporta za sve, koji okuplja veliki broj sportskih rekreativaca i ljubitelja sportova na snegu,  sportskih organizacija i stručnjaka, članova granskih Sindikata i zaposlenih u firmama i lokalnim  samoupravama iz Bugarske, Rumunije, Severne Makedonije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije", ističe predsednik Asocijacije sport za sve Branko Vujović.

Programski koncept festivala svrstan je u četiri celine - takmičarski, rekreativni, edukativni i  društveno-zabavni deo, a u okviru festivala biće organizovani i sastanci projektnih partnera za dva projekta iz Erasmus+ Sport programa.

Učesnici festivala će na Kopaoniku moći da se takmiče u skijanju, slalomu, veleslalomu i alpskom orijentiringu.

Asocijacija sport za sve Srbije

Oni koji nisu najveštiji na skijama svoje umeće mogu da pokažu u odbojci na snegu, obaranju ruku, šahu, nadvlačenju konopca, pikadu...

Organizator se potrudio da se za svakoga nađe sport u kome može da pokaže šta zna, ali svi ističu da je prvi cilj manifestacije Ski fest, kao i svakog drugog događaja koji organizuje Asocijacija sport za sve Srbije, da se podigne nivo svesti o bavljenju rekreativnim sportom i poveća broj ljudi koji će imati dnevnu rutinu da vežbaju i treniraju u skladu sa svojim mogućnostima.

Svoje prisustvo na Festivalu potvrdili su ministar sporta gospodin Zoran Gajić, predsednik  Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve