Nova vest
Olimpizam 0

2.4.2024.

22:12

"Zavera MOK i Ukrajine da ruski sportisti ne učestvuju na OI"

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova optužila je predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha da je učestvovao u ''zaveri'' sa Ukrajinom kako bi se ruski najbolji sportisti isključili iz učešća na OI.

Izvor: Tanjug

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

''Tomas Bah je ušao u političko-administrativnu i, po svemu sudeći, zločinačku zaveru sa jednom određenom stranom da isključi jake sportske takmičare iz međunarodnih takmičenja. Odnos predsednika MOK-a Baha sa Nacionalnim olimpijskim komitetom Ukrajine i njegovim zvaničnicima, kao i prihvatanje 'zahteva za praćenje ruskih sportista' trebalo bi da budu predmet temeljne istrage'', napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je to saopštila nakon što su dvojica ruskih šaljivdžija, poznati kao Vovan i Leksus, objavila snimak razgovora sa Bahom, u kojem on veruje da navodno razgovara sa sportskim zvaničnikom iz Afrike, i kada kaže da je MOK uspostavio poseban panel za praćenje medija i interneta i postarao se da sportisi koji otvoreno podržavaju rusku vladu ne mogu da učestvuju na igrama, preneo je Rojters.

''Ponudili smo i ukrajinskoj strani, ne samo da smo ponudili, već smo ih zamolili, da nam dostave svoja saznanja o ponašanju ruskih sportista ili zvaničnika'', kaže Bah na tom snimku.

''Ovakvi zakulisni sporazumi, zasnovani na staroj nemačkoj tradiciji osuđivanja, iz nove perspektive naglašavaju doping skandal koji su naduvali ti isti Nemci, nemački 'istražitelji', i koji je mnoge ruske sportiste nepravedno izbacio iz sportske rutine'', navela je Zaharova.

Ona je ocenila razgovor Baha sa šaljivdžijama ''aferom Votergejt'' za MOK i Baha.
 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu