Nova vest
Odbojka 0

20.2.2024.

11:59

Projekat "Moj prvi smeč" okupio 65 mališana

65 budućih odbojkaša iz Velikog Gradišta, Smedereva i Petrovca na Mlavi na testiranju na Srebrnom jezeru

Izvor: OSSRB

OSSRB

U Hali sportova na Srebrnom jezeru održano je jednodnevno savetovanje i trening za učesnike projekta "Odbojka zove – moj prvi smeč", u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije, uz saradnju sa Odbojkaškim savezom Braničevsko – Podunavskog okruga.

Na testiranju i treningu je bilo 65  budućih odbojkaša iz Petrovca na Mlavi, Smedereva i Velikog Gradišta.

Zoran Olajić, menadžer projekta "Odbojka zove – moj prvi smeč", predstsavio je polaznicima organizaciju projetka, dok je prof. dr Mithat Blagajac, stručni saradnik OSS za oblast fizičke pripreme, održao predavanje na temu "Značaj i neophodnost optimalne pripreme organizma mladih odbojkaša za uspešnu realizaciju programa sportskog treninga".

Prof. dr Goran Nešić, stručni saradnik za metodiku obuke tehničkih elemenata, održao je predavanje na temu "Karakteristike i osnove metodike srpske škole odbojke".

Praktični deo prezentacije „Model treninga za dečake u ranoj fazi usvajanja motorne veštine u odbojci“, pripremili su Miloš Stojićević iz Petrovca na Mlavi i Predrag Bošković iz Smedereva, dok je Dejan Milanović iz Velikog Gradišta predstavio primere sadržaja poligona prepreka za razvoj motoričkih sposobnosti, koji se mogu koristiti u radu sa mlađim kategorijama u odbojci.

Projekat "Odbojka zove – moj prvi smeč" sprovodi OSS od oktobra 2020, uz podršku Regionalnih odbojkaških saveza, UOKPL, UOKRL, UOSS i UOTS, a planirana je realizacija na celoj teritoriji Republike Srbije.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve