Nova vest
Košarka

Nedelja, 03.09.2023.

16:58

Španija ide "za Kanadu" – Kanađani eliminisali svetskog šampiona

Košarkaši Kanade pobedili su Španiju rezultatom 88:85 u drugom meču druge faze Mundobasketa i eliminisali ih sa turnira.

Izvor: SN

Autor: SN

Španija ide
Foto: FIBA

Posle senzacionalne pobede Litvanije nad Sjedinjenim Američkim Državama, Kanada je posle ogromne drame izbacila Španiju.

Aktuelni svetski i evropski šampion završio je takmičenje u drugoj fazi Mundobasketa!

To znači da će reprezentacija Kanade igrati protiv Slovenije, a da će Letonci iz te grupe otići na duel sa Nemačkom dok je za Španiju ovaj turnir završen.

Ukoliko Špancima treba krivac, tražiće ga u svojim redovima jer su u poslednjoj deonici ubacili tek 12 poena i prokockali dvocifrenu prednost jer je košem Usmana Garube bilo +12 za njih na startu četvrtog kvartala.

Šej Gildžes Aleksander je preuzeo odgovornost i nosio Kanadu do ogromne pobede, a treba istaći i da je Nikel Aleksander Voker ubacio jako važnu trojku kojom su Kanađani ozbiljno zapretili Špancima.

Prerano je Skariolo počeo da odmara glavne igrače, meč još nije bio gotov i Kanađani su imali malo i sreće kada Bruks nije dobio drugi nesportski, odnosno isključujući faul zbog udaranja Aldame u lice.

Na kraju su slomili Kanađani Španiju i uz Letoniju otišli u nokaut fazu, odnosno u četvrtfinale. Najefikasniji je bio Šej Gildžes Aleksander sa 30 poena i 7 asistencija, dok je 22 imao Dilon Bruks, a 16 Ar Džej Beret i više niko nije bio dvocifren.

U redovima Španije, videli smo 25 poena Vilija Ernangomesa, 20 Santija Aldame, a 11 Aleksa Abrinesa. Još jednom, aktuelni šampion sveta je eliminisan!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve