Nova vest
Košarka 29

24.3.2024.

11:39

Drugi najveći preokret u NCAA režirala šampionka u bacanju kugle – o njoj priča Amerika

Ženska košarkaška sekcija Univerziteta Ajove savladala je Merilend 93:86 zahvaljujući simultanki Audi Kruks koja je meč završila sa 40 poena.

Izvor: Index.hr

Autor: B92

B92
B92
Profimedia

Reč je o dvostrukoj srednjoškolskoj šampionki SAD u bacanju kugle.

Njena konstitucija, ali i talenat za košarku, osećaj za igru, pomogli su joj da i u ovom sportu nadjača protivnice što su na svojoj koži najbolje osetile igračice Merilenda.

Zahvaljujući ovoj 19-godišnjoj Kruks Ajova Stejt je uspela da izrežira drugi najveći preokret u istoriji ženske NCAA košarke. Ekipa Merilenda je, naime, vodila 20 poena u prvom poluvremenu ali je i pored toga uspela da izgubi utakmicu.

Ajova je tako ušla u drugi krug turnira.

Osim preokreta, za istoriju je bila i njena partija.

Kruks je 40 poena postigla uz šut iz igre 18/20 te 12 skokova i dve blokade.

Tako je postala prva košarkašica sa 40 poena i 90% šuta iz igre na NCAA turniru i druga najbolja debitantkinja u istoriji "Martovskog ludila", nakon Barbare Kenedi koja je u prvom nastupu na NCAA turniru postigla 43 poena.

Kruks se u srednjoj školi, osim košarkom, bavila odbojkom i atletikom, tačnije bacanjem kugle i diska, a posebno je bila uspešna u kugli osvojivši dve titule državne prvakinje.

Ovo joj je prva sezona na Univerzitetu, a otkako je postala članica startne petorke, na svakoj je utakmici postigla je dvocifren broj i osam dabl-dabl ostvarenja. U debitantskoj sezoni imala je proseke od 19.5 poena i 7.8 skokova, a do početka NCAA turnira najbolji učinak joj je bio 29 poena.

Podeli:

Komentari 29

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 29

Podeli:

U fokusu

Vidi sve