Nova vest
Košarka 8

24.6.2024.

19:36

Micić: "Zapitao sam se šta ću ja ovde?" VIDEO

Srpski košarkaš Vasilije Micić govorio je na okupljanju reprezentativaca pred Olimpijske igre.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Starsport

Tim Svetislava Pešića započinje pripreme za takmičenje koje je na programu od 26. jula.

Manje-više, Srbija dolazi sa najjačim timom, za razliku od nekih prošlih akcija.

"Druge stvari dolaze u obzir, kao što je zdravlje. Sve više razumem ljude koji su nekada odlučili da se ne odazovu, ali osećaj da se igra je uvek isti", rekao je Micić i dodao:

"Meni je najdraže što smo kao generacija tu, zovu nas već veterani. Dobili smo šansu da se družimo. Stalno je neko nedostajao. Jedne godine Bogdan, jedne Jokić, jedne ja. Ova generacija ima toliko talenta, govorimo o godištu od '92 do '95. Prošle godine uzeto je srebro na Svetskom prvenstvu što je neverovatan uspeh. I jednim delom sam se zapitao šta ću ja danas ovde. Svi želimo uvek najveće ciljeve. Nadam se zdravlju, pa da sprovedemo to u delo. Drago mi je što smo svi sa lakoćom prihvatili da igramo. Uvek je falilo da se potrefi tajming i želje, fizičkog stanja. Ne znam da li je iko ikada odbio zbog hira. Što se tiče zlata, ja bih voleo da bude tako".

Prvi protivnik biće Amerika.

"Ne razmišljam o tome. Treba ići dan po dan, to je bila moja filozofija. Donela mi je mnogo toga u životu. Mnogo su nepredvidive situacije sa našim telima, činjenicama u vidu otkazivanja. Mislim da treba da se fokusiramo na nas".

Svejedno mu je što ćemo sa Amerikancima igrati odmah, a ne kasnije.

"Tamo je malo drugačije, manji je broj utakmica nego na SP i EP. Brža je prilika da dođeš u borbu za medalju. Moraš da prođeš sve korake. Litvanci su prošle godine dobili Amerikance. Drago mi je da igramo sa njima".

Upitan je i u čemu je najviše napredovao odlaskom u NBA.

"Drugačije je kad osetiš na delu te igrače. Krem de la krem je i Jokić, pa ti bude malo lakše jer je u tvojoj ekipi. U Oklahomi sam trenirao i igrao sa nekim najboljim igračima. Kasnije sam imao više minuta i igrao protiv najboljih, u martu smo imali skoro sve plej-of ekipe. To je ta razlika. To me je osvežilo u smislu želje i motivacije. Drugačiji je stil tamo u odnosu na evropski. Za to iskustvo sam bogatiji, u direktnim duelima sa najboljim igračima", istakao je Micić.

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu