Nova vest
Košarka 4

24.6.2024.

9:00

Maksvitis ne veruje u Zvezdinog igrača – Giedraitis ne putuje u Portoriko

Košarkaši Litvanije pobedili su Sloveniju u pripremama za kvalifikacioni turnir koji vodi na Olimpijske igre.

Srđan Novaković
Peđa Milosavljević/Starsport

Posle tog meča selektor ove Baltičke reprezentacije Kazis Maksivitis je obelodanio koje će sve igrače voditi za Portoriko, gde će se održati turnir čiji pobednik će obezbediti plasman na Olimpijske igre.

Među igračima koji se nije našao na tom finalnom spisku je i ime Rokasa Giedraitisa. Košarkaš Crvene zvezde nije uspeo da ubedi selektora da bi njega trebao da vodi na u prestonicu Portorika.

Sem njega poslednje precrtavanje nisu prošli ni Motejus Krivas, Vaidas Kariniauskas i Ejmantas Bendžijus.

Sa druge strane vođa ove ekipe će biti zvezda NBA lige, Domantas Sabonis, dok će se Jonas Valančijunas prikljućiti ekipi u slučaju da se plasira na Olimpijske igre.

Litvance će pokušati da odvedu na Olimpijske igre ovi košarkaši: Rokas Jokubaitis (Barselona), Lukas Lekavičijus (Žalgiris), Tomaš Dimša (Žalgiris), Deividas Sirvidis (Žalgiris), Mariuš Grigonis (Panatinaikos), Arnas Butkevičijus (Žalgiris), Edragas Ulanovas (Žalgiris), Mindaigas Kuzminskas (bez kluba), Radas Sedekerskis (Baskonija), Domantas Sabonis (Sakramento), Donatas Motiejunas (Monako) i Azulas Tubelis (Ritas).

Selekcija s Baltika će plasman na Olimpijske igre pokušati da obezbedi u Portoriku, a rivali su Meksiko i Obala Slonovače.

U slučaju plasmana, Litvanci će biti u grupi sa SAD, Srbijom i Južnim Sudanom.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla spremio iznenađenje? FOTO

Čini se da je Tesla Model Y "Juniper" primećen u Kaliforniji, što je ponovo izazvalo govorkanja da proizvođač automobila priprema redizajn svog popularnog električnog SUV-a.

B92

12:32

11 h

Novo Sport Video Menu