Nova vest
Košarka 1

17.6.2024.

16:00

Rival Srbije u velikom problemu

Košarkaška reprezentacija Litvanije, potencijalni rival Srbije na Olimpijskim igrama, moraće bez glavnog igrača u Portoriko.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Kako je objavljeno, Litvanci će u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Portoriku biti bez njihovog najboljeg igrača i kapitena Jonasa Valančijunasa.

Jonas je ostao bez ugovora i slobodan je igrač pa se neće odazvati selektoru Maksvitisu u periodu između 2. i 7. jula za pomenuti kvalifikacioni turnir.

"Jonas definitivno želi da igra za reprezentaciju, osiguranje nije problem. Uslov koji ne možemo da ispunimo jeste taj da Jonas mora da bude zdrav početkom jula kada potpisuje ugovor. To niko ne može da garantuje. Osamnaest godina, Jonas je razumeo potrebe nacionalnog tima, a ako se situacija drastično ne promeni, sada će Litvanija morati da razume Jonasa", rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Litvanije Mindaugas Balčijunas.

Litvancima neće biti lako, u Pariz ide samo pobednik turnira – Litvanija je u grupi sa Meksikom i Obalom Slonovače, a u drugoj grupi su Italija, Portoriko i Bahrein.

Pobednik turnira u Portoriku na Igrama će biti u C grupi sa reprezentacijama Srbije, SAD i Južnog Sudana.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

14 h

Aktuelno

Huawei više ne ćuti

Prošlog avgusta, Huawei je šokirao tehnološku javnost čipom koji je pokretao njihov Mate 60 Pro model. Sada, odlučili su da se više ni ne kriju.

PhoneArena

19:15

11 h

Novo Sport Video Menu