Nova vest
Košarka 6

23.4.2024.

8:46

Micić i Poku dobijaju trenera – jedan od najboljih trojkaša ikada

Šarlot Hornetsi će obaviti razgovor sa Džej-Džej Redikom oko imenovanja 15-godišnjeg NBA veterana na mesto trenera te franšize.

Dušan Đukanović
Profimedia

18. najbolji trojkaš svih vremena

Među igračima koji su odigrali najmanje 400 utakmica ili postigli 10.000 poena, Redik zauzima 18. mesto večne liste trojkaša sa 41,45 odsto. Prvi je Stiv Ker (45,4), a Stef Kari tek 12.

Redik je igračku karijeru završio 2021. godine, od kada je radio kao stručni analitičar i vodio košarkaški podkast. U poslednje vreme je izrazio nameru da se oproba i kao trener.

Kako prenosi Šems Čarnija, priliku za to bi mogao da dobije u Šarlotu koji je spreman da mu pruži debi na klupi posle odlaska Stiva Kliforda.

Jedan od najboljih trojkaša svih vremena bi tako od sledeće sezone mogao da bude trener srpskih košarkaša Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog, koji su drugi deo sezone proveli sa Hornetsima nakon odlaska iz Oklahome.

Šarlot je prošlu sezonu završio na 13. mestu Istočne konferencije.

Redik je još na univerzitetu Djuk kod Majka Kšiševskog je pokazao raskošan talenat zbog čega je biran sa 11. pozicije od strane Orlando Medžika 2006. godine.

Sa Orlandom je igrao i veliko finale NBA lige, a 2013. godine je napustio Medžik zbog kratkog boravka u Milvoki Baksima, da bi karijeru potom nastavio u Los Anđeles Klipersima.

Nakon toga ide u Filadelfiju, pa Nju Orleans i poslednji klub u njegovoj karijeri bio je Dalas.

Sada je vreme da se oproba i u trenerskim vodama i pokaže da ume sve ono što je govorio u svojim analizama tokom protekle tri godine.

Podeli:

Komentari 6

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu