Nova vest
Košarka 6

18.4.2024.

19:05

Aco Petrović ponovo selektor

Legendarni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Aco Petrović ponovo je postao selektor košarkaške reprezentacije Brazila.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA liga/Filip Roganović

Povrtak na klupu nacionalne selekcije Brazila potvrdio je i tamošnji Košarkaški savez na svom zvaničnom sajtu, kao i sam Petrović.

Petrović je tokom karijere vodio Karioke od 2017. do oktobra 2021. godine, a sada će pokušati zajedno izbore olimpijsku normu za Pariz.

"Veoma sam srećan što sam se vratio da čelo Brazila. Sada je vreme da se fokusiramo na predolimpijske kavlifikacije  u potrazi za olimpijskim mestom za Pariz", rekao je Petrović.

"On je cenjen širom sveta i zna sa kakvim izazovima ćemo se suočiti protiv evropskih timova na ovoj predolimpijskoj igri. On ima naše potpuno poverenje", istakao je predsednik Košarkaškog saveza Brazila Gaj Pejšoto.

Brazil će  od 2. do 7. jula u kavlifikacijama za OI igrati sa Kamerunom i Crnom Gorom, dok drugu grupu čine Letonija, Filipini i Gruzija, a samo šampion ide na Olimpijske igre.

Podeli:

Komentari 6

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Ima li igara posle smrti?

Jedan korisnik platforme Steam nedavno se raspitivao oko mogućnosti da svoju kolekciju igara na ostavi nekome nakon svoje smrti koristeći testament.

HCL

21:19

6 h

Novo Sport Video Menu