Nova vest
Košarka 0

10.4.2024.

22:05

Tofaš i Peristeri uzvratili udarac, slede odlučujuće bitke za Beograd

Košarkaši Tofaša na svom terenu su uspeli da slave protiv ekipe Tenerifa sa 90:81 i tako obezbede majstoricu u četvrtfinalu Lige šampiona.

Srđan Novaković
Profimedia

Na utakmici koja se igrala u Bursi, domaći su do pobede došli predvođeni Kvintonom Homslijem koji je bio najefikasniji u svom timu sa 26 poena, O' Brajen je ubacio 21 poen, dok Kejleb Vinston utakmicu završio sa 19 poena. 

Kod Tenerifa Kajl Gajl je briljirao sa 34 poena. 

Bolje su gosti otvorili utakmicu, gde su na kraju prve deonice imali prednost od pet poena prednosti. Ta prednost je trajala do polovine drugof perioda, kada je Tofaš došao do preokreta, da bi tu prednost održali sve do kraja prvog poluvremena koji su dobili rezultatom 43:38.

U drugom delu mela Tofaš je imao vođstvo, koje nije bilo veliko, ali su domaći u nekoliko navrata odbili nalete gostiju, pa su pred kraj treće četvrtine imali i dvocifreni plus u dva navrata od 12 i deset razlike, a i ova četvrtina se završila sa pet poena prednost za jednog rivala, u ovom slučaju Tofaš. 

Pitanje pobednika je bilo rešeno sredinom poslednjeg perioda kada je Tofaš stekao vođstvo od 18 poena prednosti. Iz ovog minusa se Tenerife nije mogao da se vrati, najviše što su mogli to je bilo da do kraja meča prednost domaćih spuste na devet poena 90:81. 

Treći odlučujući meč za plasman na fajnal-for koji se igra u Beogradu će biti ekipa Tenerifa. 

I u drugoj utakmici četvrtfinala slavio je domaćin. 

Ekipa Peristerija je ubedljivo savladala branioca titule tim Bona sa 90:62. 

Kod pobedničke ekipe bivši košarkaš Crvene zvezde Džo Reglend je bio najefikasniji sa 21. poenom uz devet asistencija, Mitru-Long je imao 17 poena, kao i Tompson, dok je bivši reprezentativac Srbije i košarkaš crveno i crno-belih Nemanja Dangubić utakmicu završio sa osam poena i šest skokova. 

Pepe i Votson su sa 13 poena bili najefikasniji kod Bona. 

Bon će biti domaćin odlučujuće utakmice koja je na programu 16. aprila.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

11 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu