Nova vest
Košarka 13

6.4.2024.

18:40

Razočaravajuć evropski debi NBA zvezde

Kevin Porter Džunior, košarkaš PAOK-a, nije se proslavio na debiju u grčkom šampionatu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Lavrio je slavio na gostovanju tima iz Soluna (89:85), a doskorašnji NBA as nije odigrao na debiju kako se očekivalo da će.

Porter Džunior je u prvoj zvaničnoj utakmici posle godinu dana postigao 14 poena, ali iz isto toliko šuteva (5/14). Za 25 minuta na parketu je imao i po četiri skoka i asistencije, dve ukradene lopte, ali i čak pet izgubljenih.

Sigurno je da se očekivalo više od projektovane buduće zvezde Hjustona kada je početkom mesesca stigao u PAOK. Priliku da popravi utisak imaće u sledećoj rundi proitv Kardice, što će biti i njegov debi pred domaćom publikom.

Kevin je, pre dolaska u Solun, bio slobodan agent od oktobra prethodne godine. Imao je odličnu sezonu sa Hjuston Roketsima, gde je u jednoj utakmici oborio i rekord karijere sa 50 poena i 11 asistencija, sa čime je postao i najmlađi igrač sa ovakvom brojkom.

Ipak, sezonu nije završio sa ugovorom dobio je otkaz jer je optužen za fizički napad na svoju devojku.

Prošle sezone, on je prosečno postizao 19,2 poena, 5,3 skokova i 5,7 asistencija u 59 nastupa za franšizu iz Teksasa. Potom je trejdovan u Oklahoma Siti Tander i naknadno otpušten.

Prema dogovoru o priznanju krivice postignutom u januaru 2024. godine, Kevin Porter Džunior mora proći kroz program savetovanja u trajanju od 26 nedelja i prisustvovati svim sudskim ročištima.

Dogovor o priznanju krivice takođe je naveo da, ako se košarkaš pridržava zahteva, može povući priznanje krivice za napad unutar godinu dana. Iako je njegova devojka kasnije priznala da je nikada nije udario, tada je već bilo prekasno za bilo kakve promene odluke suda.

Nekadašnji 30. pik na draftu 2019. u ruki godini je imao prosek od deset poena u dresu Klivlenda, ali su i Kavsi morali da ga trejduju jer je imao ispad u svlačionici zbog pomeranja njegovog ormarića. Leto pre toga hapšen je zbog nošenja oružja.

Podeli:

Komentari 13

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu