Nova vest
Košarka 1

4.4.2024.

16:10

Alimpijević: Svi su videli šta se desilo, suvišno je pričati

Dušan Alimpijević, trener Bešitkaša, bio je razočaran posle eliminacije turskog predstavnika u polufinalu Evrokupa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Bolji u "majstorici" je bio francuski rezultatom 89:63, čime su okončani snovi srpskog trenera o učešću u Evroligi naredne sezone.

Alimpijevićev tim je u odlučujućih 10 minuta bio u slobodnom padu, pa je i srpski stručnjak izgubio živce. Na četiri minuta pre kraja je pobesneo zbog odluke sudije, zbog čega je dobio tehničku i isključen je.

Tom prilikom je otišao do protivničkog trenera i čestitao mu pobedu, iako je do kraja ostalo još 4:05 minuta.

"Svi su videli šta se desilo, tako da je suvišno pričati. Razumem da je ambicija Pariza i cele te organizacije da ide u Evroligu i zasluženo su tu gde jesu, ali pretpostavljam da Bešiktaš kao jedini klub koji ih je pobedio nije bio baš najadekvatniji kao njihov rival u finalu. U Sinan Erdemu se jako teško pobeđuje pred 17.000 ljudi, a u ostale dve utakmice ko zna šta može biti", rekao je Alimpijević za "Basketball Sphere".

I polufinale je daleko iznad očekivanja koje su u Istanbulu imali pred početak sezone.

"Nismo u ceo Evrokup ušli kao favoriti. Pričamo o klubu koji je prošle sezone u poslednjem kolu izborio opstanak u Superligi Turske. Ušli smo sa ambicijama da budemo što konkurentniji, kao i u domaćem prvenstvu, da to bude magnet za dobre i mlade igrače koji bi hteli možda da nađu mesto u klubu iz prelepog grada, da izaberu Bešiktas pre neke druge sredine. U tome smo i uspeli. Ni plej-of Evrokupa nije bio imperativ. Bilo je, ako se desi, desi se.

Došli smo do plej-ofa Evrokupa, na jednu utakmicu od finala, napunili našu arenu i uradili mnogo lepih stvari. Svi pričaju o mladim igračima drugih timova. Ko od mojih igrača je u zrelim godinama, osim Derika Nidama? Samo on je dostigao ovaj nivo, jer je igrao finale Evrokupa. Nemam apsolutno ništa da im zamerim", zaključio je Alimpijević.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu