Nova vest
Košarka

Utorak, 13.06.2017.

16:02

Aleksandar Džikić nije više trener Partizana!

Košarkaški klub Partizan i trener Aleksandar Džikić sporazumno su raskinuli saradnju, saopšteno je na zvaničnom sajtu crno-belih.

Izvor:

Autor:

Aleksandar Džikić nije više trener Partizana!
StarSport

Srpski stručnjak preuzeo je klub iz Humske u januaru 2016. godine, u teškom trenutku u kom se ekipa nalazima, i uspeo da stigne od donjeg dela tabele do petog mesta u ABA ligi, kao i finala Kupa Radivoja Koraća.

U i dalje aktuelnoj sezoni, koju je Partizan završio eliminacijama u polufinalima regionalne i domaše lige, Džikić je predvodio ekipu i u FIBA Ligi šampiona, gde su crno-beli zaustavljeni na startu druge faze.

"KK Partizan NIS se zahvaljuje treneru Džikiću na svemu što je učinio za klub i želi mu mnogo sreće u nastavku karijere. Humska 1 i dvorana Aleksandar Nikolić, uvek će biti Džikićeva kuća!", navodi se u saopštenju uprave crno-belih.

Četrdesettrogodišnji trener trenersku karijeru započeo je još 1994. godine, kao asistent u Beovuku, gde je tri sezone kasnije postao i glavni trener. Potom je ponovo radio kao asistent – šest godina u Partizanu i dve godine u Minesota Timbervulvsima, posle čega je samostalno radio u ljubljanskoj Olimpiji, Krki, Lijetuvos Ritasu i nacionalnoj selekciji Makedonije.

S druge strane, samo nekoliko časova pre ove informacije iz tabora Partizana – podgoričke Vijesti prenele su da je uprava Budućnosti u pregovorima sa Džikićem oko preuzimanja ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve