Nova vest
Košarka

Petak, 08.02.2008.

20:03

FMP u polufinalu Kupa Koraća

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Košarkaši FMP iz Železnika treći su polufinalisti Kupa Radivoja Koraća. Oni su u četvrtfinalu savladali Vojvodinu sa 84:73 po četvrtinama 19:17 16:15 23:15 26:26 i u polufinalu će igrati sa boljim iz meča Partizan - Lajons. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je centar FMP Zoran Erceg koji je ubacio čak 26 poena (10-14 iz igre), dok je Nemanja Protić postigao 15, uz 5 skokova i isto toliko asistencija. U poraženoj ekipi najbolji je bio Ištvan Nemet sa 19 poena (5-13 za tri), a Ivan Ivanović je zabeležio 18 poena.

FMP je bolje otvorio utakmicu i stekao osetno vođstvo, ali je do kraja prve četvrtine Vojvodina smanjila razliku na samo 2 poena. Golubović je rano ušao u problem sa ličnim greškama i tokom celog meča nije uspeo da uhvati ritam. Prednost tima iz Železnika iznosila je tri poena na poluvremenu.

Otpor Vojvodine slomljen je u trećoj četvrtini koju je FMP dobio sa osam poena razlike i stekao 11 poena prednosti. Železnik je u poslednjoj deonici stigao do +17, Novosađani su se tada trgli, Nemet je pogodio nekoliko trojki u seriji, ali to nije bilo dovoljno ni za iole uzbudljiviji finiš.

Trener ’Pantera’ Slobodan Klipa bio je zadovoljan igrom svog tima u odbrani, a u izlaganju je napravo interesantan uvod.

„FMP ovih dana ima velikih razloga za radost, pošto su se čak trojica naših igrača našli u u 10 najboljih mladih košarkaša Evrope, što je za nas veliko priznanje i potvrda kvalitetnog rada. Što se tiče utakmice, ušli smo vrlo motivisano sa ciljem da se revanšramo Novosađanaima za ubedljiv poraz u NLB ligi. Taj meč je imao sličan tok, jedina je razlika što smo ovoga puta mi izašli kao pobednici. Imamo vrlo mlad tim koji može da pobeđuje jedino ako igra ćvrsto i požrtvovano u odbrani, kao što je to sada bio slučaj. Ovo je prvi meč od kada ja vodim da smo došli do 50% šuta iz igre. Očigledno je da nismo šuterska ekipa i zato snažnom defanzivom i spuštanjem protivnika na oko 70 poena možemo da računamo na pobedu. U polufinalu ćemo pružiti maksimum, cilj nam je jedino da svakim danom napredujemo sve više, pa u meč ulazimo rasterećeni“.

Bek Vojvodine Marko Peković je izjavio da je FMP bio bolji i ida je zaslužio pobedu.

„Ekipa FMP-a je svih 40 minuta odigrala čvršće od nas i to je odlučilo pobednika. Imamo određen probleme u klubu, ali smo pokušali da prikažemo što bolju partiju. Nažalost nismo uspeli da pružimo maksimum, pošto nas šut, osim na samom kraju kada je već bilo 17 razlike, uopšte nije služio“.

Strateg Novosađana Ivica Mavrenski je rekao da je voljni momenat bio veći kod rivala i da je to donelo prevagu.

„Železnik je bio agresivniji i izgledalo je da više žele pobedu. U trećoj četvrtini su se malo rezultatski ’odlepili’, u četvrtoj otišli na +17, a mi smo trojkama jedino uspeli da obezbedimo častan poraz. Želim FMP-u sve najbolje u nastavku takmičenja“, rekao je Mavrenski.

FMP brani titulu osvajača Kupa Radivoja Koraća, koju je osvojio prošle godine u Kragujevcu pobedom nad Partizanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu