Nova vest
Košarka 2

24.6.2024.

15:55

Legenda Zvezde i prvak sveta sa Jugoslavijom – ovo je bio Dragan Kapičić VIDEO

Legendarni košarkaš Dragan Kapičić preminuo je u svojoj 76. godini.

Srđan Novaković
Starsport

Kapičić je svoje najbolje dane proveo u ekipi Crvene zvezde. Čak osam godina je nosio crveno-beli dres i za to vreme je ušao u anale ovog kluba, čiji je najbolji strelac i bogatoj istoriji tima sa malog Kalemegdana.

Sa Zvezdom je dva puta postao šampion Jugoslavije (1969. i 1972. godine), dok je u tri navrata podizao trofej namenjen pobedniku Kupa (1971, 1973. i 1975. godine).

Po okončanju karijere sa Crvenom zvezdom bio je član Nemačkog tima Saturn iz Kelna.

Ali svoje najbolje rezultate je beležio sa reprezentacijom Jugoslavije, U Ljuljani 1970. godine je osvojio prvo svetsko zlato, kada su plavi u dvorani Tivoli savladali reprezentaciju SAD.

Pet godina kasnije se okitio novom zlatnom medaljom, ovoga puta na Evropskom prvenstvu koje se održalo u Beogradu.

Sem zlata Kapičić u svojoj bogatoj riznici medalja ima i tri srebra, sa Evropskog prvenstva u Italiji i Nemačkoj, i sa Svetskog prvenstva u Portoriku.

Bio je predsednik Košarkaškog saveza Srbije u periodu od 2007. do 2011. godine.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

3 d

Garaža

Šta ako motor "prokuva"?

Iako znatno ređe nego pre nekoliko decenija, situacije pregrevanja motora su još uvek moguće i često dovode do ozbiljnog kvara.

Index, B92.net

7:00

3 h

iOS

Apple se muči

Prema najnovijem istraživanju Consumer Intelligence Research Partnersa (CIRP), najnoviji modeli iPhone-a nisu zadovoljili očekivanja na tržištu.

Index

9:19

1 h

Novo Sport Video Menu