Nova vest
Košarka 2

1.4.2024.

9:30

Jokić: "Ne smeta mi" VIDEO

Nikola Jokić je imao još jednu sjajnu partiju u NBA.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

U pobedni nad Klivlendom srpski centar je postigao je 26 poena uz 18 skokova i 16 asistencija. 

Zanimljivo, dobio je i nove ljubimce u svetu košarke. U pitanju je tim univerziteta Severne Karoline Stejt koji je napravio iznenađenje i plasirao se u NCAA Fajnal-for, pa je time počeo obraćanjem novinarima.

"Zadivljujuće. Oni po prognozama nije trebalo ni da prođu turnir, zar ne?", upitao je Nikola novinare.

U tom susretu dominirao je DJ Barns Džunior koji je postigao 29 poena i pomogao da ekipa dobije i deveti meč zaredom u eliminacionoj fazi. Jokiću se posebno dopalo kako je on odigrao.

"Veoma je vešt. Posebno što je levoruk, a ja bih voleo da sam levoruk. Čini se da saigrači vole da igraju sa njim, mora da je dobar momak", dodao je Nikola.


Kada je reč o pobedi nad Klivlendom, Jokić je sumirao utiske.

"Šutirali smo mnogo, pogodili smo 21 trojku, poslednje dve utakmice pre ove nismo pogidli ni dve od 21. Stvarali smo prilike za otvoren šut, to je bilo ključno u igri".

Na pitanje šta je ključ za pobede protiv ekipe kao što je Klivlend, bio je veoma kratak.

"Budi pametan, ne žuri, oni su jako dobri na blokiranju šuteva, treba sačekati da im odbrana kolapsira, dakle biti strpljiv i pametan."

Osvrnuo se Jokić i na povredu koju vuče u poslednje vreme.

"Ne znam da li odmor to što će mi pomoći. Po mom mišljenju to je povreda uz koju mogu da igram, ne znam šta je dobar odgovor. Ja to osećam, ali mogu da igram, mada mi pomalo smeta, iako sam navikao na to".

Posle dva poraza ostvarili su pobedu, upitan je u čemu je bila razlika u njegovoj igri u odnosu na prethodne mečeve.

"Dešava se, porazi su deo karijere, košarke, igre. Mislim da sam i danas igrao kao prošli meč. Možda ako vidim nešto, onda sam glasniji na terenu, ali mislim da sam igrao isto".

Redži Džekson je nedavno rekao da bi Nikola trebalo još više da šutira.

"Ponekad mi je potreban podsetnik, kao i svakom. Možda je to što smi mi kao tim tako nesebični, ponekad želite to dodatno dodavalje ili slično, ali ponekad stvarno treba da se šutira. To je prava igra", zaključio je Jokić.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu