Nova vest
Košarka 19

31.3.2024.

9:45

Bogdanovo veče ne zaslužuje posebno pitanje VIDEO

Ime Bruka Lopesa pomenuto je više puta od onog Bogdana Bogdanovića na konferenciji za medije trenera Atlante Kvina Snajdera, a posle susreta u kom je srpski košarkaš postigao 38 poena.

Dušan Đukanović
Tanjug/AP Photo/John Bazemore

To je samo dva manje od njegovog rekorda karijere, a uspeo je da stigne i do dabl-dabla sa 10 skokova.

Uprkos tome, Bogdanović je pomenut samo u tri navrata – dva puta od novinara i jednom od samog Snajdera.

Kada su predstavnici medija govorili o kapitenu Srbije bilo je u kontekstu kao da je reč o običnoj večeri kada je Bogdanović samo jedan od igrača, a ne i predvodnik tima.

Snajder je bio više zainteresovan za razgovor o taktici, pa je tako i bilo na konstataciju, koja je bila deo dužeg izlaganja, da se "Bogdanović malo razigrao" u poslednjoj deonici u kojoj je postigao 17 poena i vratio tim na dva poseda razlike.

"Oni su tako veliki. Ako ste u tranziciji imate priliku da napadnete odmah. Di Džej i Bogi su kreirali. Pomislio sam da smo imali dobre posede u kojima nismo poentirali. U drugom poluvremenu je bilo bolje. Stigli smo do minusa od pet minuta i na mnogo načina to je velika stvar. Bilo je lako kapituliarati, ali mi smo se borili", rekao je Snajder.

Treći put Bogdanović je pomenut kao deo timskog doprinosa u boljem protoku lopte, ali je Snajder odlučio da se fokusira na drugi deo u kom se govorilo o "zaraznoj energiji" Bruna Fernanda (10 poena, četiri skoka).

"Bruno mi je na poluvremenu rekao da su nam potrebne njegove emocije. On je tako bolji. Ne smemo da propuštamo šuteve. Znam da smo šutirali 35 trojki, ali kad su oni tako veliki teško je ići na obruč. Tako želimo da nastavimo da igramo i budemo što bolji u tome", dodao je trener tima iz Džordžije.

Snajder je nastavio da govori o taktici, promenama na preuzimanju u odbrani i pominjanju "spejsinga" Bruka Lopesa u još nekoliko navrata.

O Bogdanu, tek toliko da je kreirao. I to u paru sa Marejem.

Podeli:

Komentari 19

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 19

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu