Nova vest
Košarka 31

31.3.2024.

8:00

Partija karijere Bogdanovića u NBA: 38 poena i dabl-dabl!

Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante, odigrao je najbolju utakmicu od dolaska u NBA ligu u porazu njegovog tima protiv Milvokija rezultatom 122:113.

Dušan Đukanović
Profimedia

* Grafika: Sofascore

Inspirisan nastupom Najdžela Hejsa-Dejvisa iz njegovog bivšeg tima Fenerbahčea, Bogdan je protiv Baksa ubacio 38 poena (12/23 iz igre, 5/9 za tri, 9/10 slobodna bacanja) od čega čak 17 u poslednjoj deonici.

To nije i njegov poenterski rekord karijere, s obzirom na to da je u decembru postigao 40 poena protiv Denver Nagetsa.

Pored 38 poena i dobrih šuterskih procenata, Bogdan je imao 10 skokova, četiri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Završio je u minimalnom minusu u +/- kategoriji koja pokazuje koliku prednost (ili zaostatak) tim pravi sa određenim igračem na parketu.

O tome koliko su van ritma bili njegovi saigrači pokazuje i to da su prema istom statističkom parametru sva četvorica startera bila bliže dvocifrenom minusu nego pozitivnom učinku. Tako na primer dok je Diandre Hanter bio na terenu, Hoksi su bili na minus 11.

Sofascore


To nije bilo dovoljno za trijumf protiv ekipe dvostrukog MVP-ja. Janis Adetokumbo je takođe bio raspoložen i parirao srpskom košarkašu sa 36 poena, 16 skokova i 8 asistencija.

Kris Midlton je dodao 21 poen, Patrik Beverli 18, Bruk Lopes i Bobi Portis su imali po 13, dok je dvocifren u pobedničkom timu bio još i Malik Bizli.

Bogdanoviću je najveću podršku pružio Dežonte Marej sa 20 poena i 12 asistencija, ali ekipa iz Džordžije nije mogla do pobede na ovom meču bez Trea Janga.

Kapiten Srbije je uspeo u poslednjoj deonici da vrati tim na pet poena zaostatka, ali su gosti potom sa dve brze trojke ekspresno odgovorili.

Ovaj poraz je koštao Atlantu koja je mogla da se, u slučaju pobede, izjednači sa devetoplasiranim Bulsima i tako izbori uslovno lakšeg protivnika u plej-inu.

Hoksi su 10. sa 34 pobede i 40 poraza, dok je Milvoki drugi na Istoku iza samo Seltiksa koji su takođe igrali prethodne noći.

Tim iz Masačusetsa je savladao Nju Orleans u "TD Gardenu" rezultatom 104:92, dok je u preostalom meču Orlando bio ubedljv protiv Memfisa slavivši sa 30 poena razlike (118:88).

NBA:
Boston Seltiks – Nju Orleans Pelikans 104:92
Memfis Grizlis – Orlando Medžik 88:118
Milvoki Baks – Atlanta Hoks 122:113


 

Podeli:

Komentari 31

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 31

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu