Nova vest
Košarka 3

30.3.2024.

11:15

Jokić: Minesota ima najbolju odbranu, meni je samo bitno da budem zdrav

Nikola Jokić i Denve poraženi su u Bol Areni od Minesote, 111:98.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Centar Nagetsa ponovo je bio najefikasniji akter, postigao je 32 poena, aali to nije bilo dovoljno da se pobedi tim kakav je Minesota, koji su sada lideri Zapane konferencije.

"Oni su dobar tim. Možemo da kažemo da je razlog trud ili šta god, ali košarka je takva da i oni čine da mi igramo loše. Lopta možda neće u njihov obruč, ako igraju agresivije, dobijaće te lopte koje su 50-50. To je deo igre, nije da smo mi želeli da budemo na minus 20. Dešava se. Stvarno su dobar tim, zato su prvi na tabeli. Imaju dobar tim čak i bez Taunsa, imaju momke koji mogu da iskorače, odigraju ulogu i budu korisni. Imaju dobar tim trenera, zato su dobri", smatra Jokić.

U redovima Nagetsa i te kako se osetilo odsustvo Džamala Mareja.

"On je veliki faktor za naš tim, naš sistem. Kada ga i druga postava ima na terenu, ceo koncept se menja. Može da poentira, daje različit doprinos i naravno da nedostaje njegova energija. To se dešava, povrede se dešavaju, nadamo se da ćemo biti zdravi u plej-ofu", optimista je dvostruki MVP, koji i sam vuče povredu.

"Navikao sam na bol. Da igram pod povredama. Neke noći su dobre, neke bolje, to je deo toga kako sam odrastao, valjda". 

Jokić je pričao i o generalnom menadžeru Minseote, Timu Koneliju.

"Tim ima veliku energiju, sjajan je momak. Njegov najveći problem je njegov posao. Gledaju ga kao generalnog menaždera. Dobar je čovek i da ne radi taj posao, ljudi bi ga još više voleli. On je moj prijatelj, ali nije moj generalni menadžer, ja mogu da se zabavljam sa njim. Uvek ga je lepo videti, sjajna osoba. Kod njih je nekoliko igrača koji su bili ovde, uvek je dobro pobediti tim koji ima tako dobre igrače, trenere, ali to se nije desilo ove večeri", kaže Nikola.

Pohvalio je odbranu Timbvervulvsa.

"Imaju najbolju odbranu u NBA. Odličnu ekipu, mogu da urade mnogo defanzivno, šta god, da menjajuju mesta od jedan do pet, igraju nisku postavu, visoku, imaju mnogo varijacija. Mnogo dobrih defanzivaca, kao Kajla Andersona koji je možda sporiji, ali je inteligentan, ima dobre ruke, pokriva prostor. Tu je Rudi, mnogi drugi, imaju zaista dobar tim, najbolji su defanzivno u NBA", podvukao je Jokić.

Bliži se plej-of, zanimljivo je sa kim bi Denver mogao da se sastane.

"Ako možete da birate sa kim ćete da igrate, to nije dobra stvar. Nikad to ne radim. Treba dobiti svaki meč, pobediti najbolje. Mene zanima da budem zdrav, to je najvažnija stvar", zaključio je centar Denvera. 

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu