Nova vest
Košarka 1

28.3.2024.

20:45

Šok preokret: Vlasnik Minesote poručio da nema ništa od prodaje franšiza

Glen Tejlor, vlasnik Minesote Timbervulvsa i Minesote Linksa, izdao je saopštenje u kojem je poručio da je istekao rok da Mark Lore i Aleks Rodriges preuzmu kontrolu nad franšizama.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

To praktično znači da on planira da zadrži status vlasnika dva košarkaška tima.

U saopštenju Tejlora se kaže:

"Pod uslovima sporazuma, zatvaranje procesa je trebalo da se izvrši u 90 dana od momenta kada su Lore i Rodriges izdali saopštenje. Taj period je istekao 27. marta 2024. Pod određenim okolnostima, kupcu bi bilo garantovanao ograničeno produženje roka, međutim, te okolnosti nisu se dogodile. Nastaviću da radim sa Markom, Aleksom i ostatkom vlasničke grupe kako bih obezbedio neophodne izvore našim timovima da se takmiče na najvišem nivou van terena i na njemu. Timbervulvsi i Links nisu više na prodaju".

Ovo je iznenađujući preokret u ovoj trogodišnjoj sagi i stiže samo nedelju dana pošto su Lore i Rodriges podneli potpisana finansijaka dokumenta čelnicima lige u kojima stoji da imaju novca da kompletiraju kupovinu vredu 1,5 milijardi dolara.

Saopštenje Tejlora ukazuje da nisu bili ispunjeni svi parametri dogovora u procesu.

Šta dalje sledi, ostaje nejasno. Običaj je da u slučaju nesporazuma ovakve prirode, slede medijacija i arbitraža kako bi se svi problemi rešili.

Problem je što niko ne zna koliko bi sve to moglo da potraje.

Sve ovo dešava se u sezoni kada Minesota ima najbolju sezonu u poslednjih 20 godina.

Sa skorom 50-22 nalaze se uz Denver na vrhu tabele Zapada, dok ih u subotu od 02.00 očekuje baš meč sa Nikolom Jokićem i drugovima u Denveru. 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve