Nova vest
Košarka 2

28.3.2024.

21:10

Lebron Džejms: Zdravlje mi je ispred trke za plej-of

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms u ovoj fazi karijere ima drugačije prioritete u životu i oni nisu striktno vezani za ostvarenje rezultata na terenu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Lebron je nakon pobede nad Memfisom protekle noći izjavio da mu je zdravlje najvažnije, važnije i od borbe svog tima za plej-of.

"Jezerdžije" su praktično osigurale plasman u odigravanje, a trenutno su, devet mečeva do kraja, devete na Zapadu, s tim da u teoriji mogu doći do šestog mesta i tako preskočiti plej-in borbe.

Mnogo relanije je, ipak, da će doigravanje krenuti upravo kroz plej.in.

"Moram da budem pametan", rekao je Džejms o tome kako "hendluje" sa svojim telom.

"Ako nisam zdrav, ako nisam ni blizu toga, to nije dobro po čitav tim. Nije dobro za mene",

Lebron se vratio u tim protiv Memfisa nakon što je meč sa Milvokijem presedeo na klupi zbog oteklog zgloba - problema koji ga muči kroz gotovo čitavu karijeru.

EPA-EFE/ALLISON DINNER

Trijumfu, petom uzastopnpm za Lejkerse, je doprineo četvrtim tripl-dablom ove sezone: 23 poena, 14 skokova, 12 asistencija.

Činjenica da protiv Baksa Džejms nije rizikovao, iako je, možda, mogao da bude u igri, jasan je znak da ne želi da rizikuje nijednog trenutka, zarad boljeg plasmana ekipe.

"Mislim, verovatno sam mogao da igram protiv Milvokija da sam morao, da nam je ta utakmica bila mnogo važna", rekao je Džejms.

Ove sezone propustio je deset utakmica.

Džejms u karijeri i dalje nije propustio nijedan plej-of meč i taj niz želi da nastavi i ove sezone. Čuva telo za najvažniji deo sezone.

"Moram da bduem taktičan, moram pratiti stanje zgloba, kako se osećam. U svakom slučaju mroam biti pametan oko toga, to je jasno. Tu smo, gde smo, ali zdravlje igrača uvek mora biti na prvom mestu. Ne samo moje zdravlje. S obzirom na to kakve sam probleme imao kroz karijeru sa zglobom i koliko poznajem svoje stopalo i skočni zglob, i kako reaguje, i kako je to bilo u poslednjih nekoliko godina, jednostavno uvek moram da pazim na to".

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve