Nova vest
Košarka 0

28.2.2024.

15:45

"Jokić može da igra u bilo kojoj eri, najveštiji je svih vremena" VIDEO

Stefon Marberi, proslavljeni američki košarkaš, pohvalno je pričao o Nikoli Jokiću i njegovoj igri.

Izvor: B92.net

Autor: Petar Tadić

Petar Tadić
Petar Tadić
EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

"On je definitivno najveštiji centar koga sam ikada video u košarci. Može da igra u bilo kojoj eri zbog svoje veličine, sposobnosti da šutira loptu i da je dodaje. Takođe, može da dribla loptu. Ali njegov pregled igre, može da vidi kako 'vetar duva' kada asistira. Kada mu predaš loptu, kada izvodi akciju 'zoom', zbog prostora koji tada postoji, stvara se mnogo različitih prilika za kreiranje. Čini se da imaju nešto što, bez obzira koliko su talentovane druge ekipe, imaju ovu jedinstvenost i hemiju koja vas podseća na stare Sparse. Rotiraju se, ne prestaju sa rotacijama. Vrlo retko ih vidite da odustaju od igre. Igraju svaku posedu do kraja", rekao je Marberi u podkastu "The art of hoop".

Jokić je posebno impresivan bio u poslednjoj utakmici protiv Golden Stejt Voriorsa u kojoj je imao 32 poena, 16 skokova i 16 asistencija.

Srpski košarkaš ove sezone prosečno beleži 26 poena, 12,3 skokova i 9,3 asistencija.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

EURO 2024

"Francuzi su i bez Mbapea dobri"

Golman holandske fudbalske reprezentacije Bart Verbrugen pohvalio je ofanzivni potencijal francuske reperezentacije, pohvalio je ofanzivni potencijal francuske reperezentacije.

Beta

8:22

32 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu