Nova vest
Košarka 0

16.3.2024.

9:25

Micić o Durentu: Imao sam sreće VIDEO

Košarkaš Šarlota Vasilije Micić govorio je posle nove odlične partije u NBA ligi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Njegov Šarlot izgubio je od Fikis Sansa 107:96, reprezentativac Srbije duel je završio sa 21 poenom (7/12 šut iz igre, 0/2 za tri, 7/9 sa penala), uz jedan skok i tri asistencije.

"Možda nekad nemamo najbolju selekciju u tajming šuteva. Mislim da u NBA nema loših šutera, ali na tome mora da se radi i da se bude konstantan. Kao nov tim, moramo da pronađemo ritam i kakve šuteve možemo da očekujemo", rekao je Micić na konferenciji za medije posle meča.

Posle učinka sezone od 25 poena protiv Memfis u sredu, bivši igrač Efesa nastavio je u istom ritmu i protiv Sansa.

"Igram u momentu, pronađem ritam. Nisam veliki fan statistike, iako znam da sam odigrao dobru utakmicu. Na duže staze me to ne čini srećnim. Ovo je potpuno novi izazov za mene, za sve ove momke sam znao iz medija. Bio sam agresivan u reketu i dovelo je do 21 poena", objasnio je Micić.

Bivši plej Efesa na pravi način se pokazao i protiv zvezde Sansa Kevina Durenta, koji će pamtiti kako mu je Micić "polomio zglobove".

"Imao sam sreće. Nije mu se igralo danas. Jedan od natalentovanijih igrača koje sam ikad video, jedan od mojih omiljenih igača. Imam 30 godina, to mi neće promeniti karijeru. I ja sam proklizao nekoliko puta u karijeri, naročito u NBA. Ništa veliko", izjavio je Micić.

On se dotakao i odnosa sa Aleksejem Pokuševskim, koji je takođe iz Oklahome stigao u Šarlot.

"Nisam ga poznavao od ranije, upoznali smo se malo pre mog dolaska u Okahomu. Mi smo mala, ali košarkaška zemlja. Drago mi je kad god sretnem nekog našeg igrača u NBA jer je to veliko dostignuće. Stvorili smo dobar odnos u Oklahomi. Nadam se da ću mu pomoći da sazri, mada mu to nije potrebno kao momku. Igarčki može da napreduje. NBA je njegov nivo", zaključio je Micić.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu