Nova vest
Košarka 0

13.3.2024.

2:50

Surova osveta Niksa: Hart tripl-dablom srušio Filadelfiju

Košarkaši Njujorka pobedili su Filadelfiju 106:79 u Medison Skver Gardenu, u novom meču NBA lige.

Dejana Popović
Profimedia

Niksi su pred svojim navijačima upisali 38. trijumf u dosadašnjem delu najjače košarkaške lige sveta, dok su 76sersi "Veliku jabuku" napustili sa 28. porazom od početka sezone.

Košarkaši Njujorka nimalo nisu ličili na tim koji je u nedelju od istog rivala izgubio 79: 73, pa su se Filadefiji nemilosrdno osvetili za poraz u meču u kom je viđeno najmanje poena ove sezone.

Domaćin je od starta meča imao konce igre u svojim rukama, već posle prve deonice imao je višak od 12 poena (26:14), a na poluvreme Niksi su otišli sa plus 18, iako su uvom delu išli na 21 poen viška.

Filadeflija, koja ne može da računa na Džoela Embida, nije imala adekvatan odgovor, gubila je i sa 28 poena u trećem kvartalu, a u odlučujućem delu Njujork je samo pojačao tempo, imali su velika 33 poena prednosti, da bi na kraju upisali trijumf sa 27 poena viška.


U pobedničkom timu istakao se Džoš Hart sa tripl-dabl učinkom od 20 poena(8/16 iz igre, 1/6 za tri), 19 skokova i 10 asistencija.

Ispratio ga je Džejlen Branson sa takođe 20 poena, četiti uhvaćene lopte i devet dodavanja.

Učinak vredan spominjanja imao je i Donte Divičenco, koji je postigao 16 poena uz četiri skoka, a Onunobi je stao na 14 poena.

Bojan Bogdanović odigrao je 22 minuta, ali hrvatski košarkaš nije imao poenterski učinak (0/2 iz igre, 0/1 za tri), a zabeležio je dva skova i jednu asistenciju.

Kod Filadelfije, kojoj je ovo bio četvrti poraz u poslednjih pet mečeva, prednjačio je Keli Ubre sa 19 poena i šest skokova, a dva poena manje postigao je Tajris Maksi.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu