Nova vest
Košarka 1

11.3.2024.

18:50

Sramota o kojoj bruji Amerika; "Kako ovo da pogreše?" FOTO

Statua tragično preminulog Kobija Brajanta, koja se nalazi ispred Kripto arene, sadrži nekoliko slovnih grešaka, otkrili su navijači u Los Anđelesu.

Izvor: B92.net

Autor: Petar Tadić

Petar Tadić
Petar Tadić
EPA-EFE/ALLISON DINNER

Od Amerikanaca smo navikli na perfekciju kada su u pitanju ovakve stvari, retko dopuštaju da im se potkradu greške ovog tipa, međutim, tako nešto upravo se desilo na bisti Kobija Brajanta.

Statua posvećena jednom od najboljih košarkaša svih vremena otkrivena je pre nekoliko nedelja u Los Anđelesu. Na njoj Kobi Brajant drži ruku podignutu uvis, po uzoru na fotografiju nastalu 22. januara 2006. godine kada je postigao 81 poen.

Ovo delo sadrži se od velikog broja detalja, a između ostalog, ispisana su i imena košarkaša koji su igrali na toj utakmici. I baš u tom delu desila su se tri pogrešno napisana imena, odnosno reči.

Umesto imena Hozea Kalderona na statistici piše "Jose Calderson", zatim umesto Von Vafer, piše "Vom Wafer", i umesto "coach's decesion" (odluka trenera) piše "coach's decicion".

Slovne greške u kucanju su prirodne, dešavaju se, ali svi smo saglasni da su kod ovakvih dela, kao što su statue, nedopustive.

Navijači na društvenim mrežama kao što su Tviter i Redit ne mogu da veruju da su se desile čak tri slovne greške, te se pitaju kako je moguće tako nešto da se pogreši na statui.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu