Nova vest
Košarka 40

7.6.2024.

18:35

Topićeva vrednost na draftu pada: "Ne bi bilo iznenađenje da propusti celu sezonu"

Džonatan Givoni, specijalista za NBA draft koji radi za ESPN, istakao je u svom najnovijem tekstu da ne bi bilo čudo da Nikola Topić propusti čitavu sledeću sezonu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Pregledi u Trevizu su nedavno pokazali da Topić nije zalečio povredu kolena, te mu je konstatovana parcijalna ruptura prednjih ukrštenih ligamenata.

"Strahovi NBA timova su se ostvarili kada je na lekarskim pregledima ‘draft kombajnu’ otkriveno da je Topić delimično pokidao medijalni ligament kolena i da će ta povreda morati da bude lečena operacijom. Dužinu oporavka će morati da odrede lekari-specijalisti u SAD, ali ne bi bilo iznenađenje da propusti čitavu prvu sezonu. Na isti način su to prethodnih godina učinili Čet Holmgren, Džoel Embid, Majkl Porter junior i Blejk Grifin na startu svojih karijera u NBA", napisao je Givoni.

Zbog toga će uslediti pad na predstojećem draftu, ali ne i prevelik.

"Činjenica je da je Topić sa samo 18 godina mlađi od čak šest od 24 učesnika ‘Mekdonalds Ol-Amerikan’ utakmice i da je u nekim trenucima bio blizu toga da ga razmatraju za prvog pika drafta. Zbog toga neće mnogo pasti na draftu. San Antonio (osmi pik), Juta (10. pik), Oklahoma Siti (12. pik) i Portland (14. pik) deluju kao potencijalne destinacije, u zavisnosti od lekarskih procena. Samo timovi koji imaju prvih 15 pikova dobiće pristup tim informacijama, tako nalaže novi kolektivni ugovor (CBA) koji je na snazi u NBA", dodaje Givoni.

Givoni je u najnovijem preseku Top 10 pikova stavio Topića na 10. mesto, što znači da bi išao put Solt Lejk Sitija.

Njegov favorit za prvog pika je francuski košarkaš Zakari Risašer, dok Nikoli Đurišiću predviđa 40. poziciju.

Da li će biti u pravu saznaćemo 26. juna u Njujorku, kada će u "Barklaj centru" biti održan NBA draft.

Podeli:

Komentari 40

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

5 d

iOS

Načekaćemo se

Sajt The Information izveštava da Apple-ov projekat preklopnog iPhone-a napreduje i više nije samo koncept.

The Information

10:30

3 h

Novo Sport Video Menu