Nova vest
Košarka 7

24.5.2024.

8:00

Braun nosio Boston do 2-0, Indijana ima veliku brigu VIDEO

Košarkaši Bostona pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Indijane sa 126:110.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Seltiksi su tako poveli sa 2-0 u finalu Istočne konferencije NBA lige.

Razliku od prve utakmice ove serije koja je rešena posle produžetka, Boston u drugoj nije dozvolio uzbuđenja, pa je posle prve četvrtine uglavom imao dvocifrenu prednost i mirno je priveo meč kraju.

Indijana je na nešto više od minut pre kraja prve četvrtine vodila sa 27:22, ali je tada usledila serija Seltiksa od 20:0, pa je domaći tim stigao na plus 15 (42:27).

Gostujući tim je do kraja druge četvrine prišao na šest poena zaostatka, potom i na dva tokom treće deonice, ali je nakon toga stao.

Seltikse je do 2-0 vodio Džejlen Braun sa 40 poena, najbolje su ga pratili Džejson Tejtum i Derik Vajt sa po 23 poena, dok je Džru Holidej upisao 15 poena i deset asistencija.

U redovima Indijane najefikasniji je bio Paskal Sijakam sa 28 poena, Endrju Nembard je dodao 16, Obi Topin 11, a Tajris Hailbarton do trenutka povrede postigao je deset poena.

Naredna utakmica ove serije igra se u noći subota na nedelju, a domaćin će biti Indijana.

Podeli:

Komentari 7

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

1 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

4 h

Novo Sport Video Menu