Nova vest
Košarka 24

22.5.2024.

9:40

"Luka Dončić je evropski Lebron"

Luka Dončić je odveo Dalas Maverikse do finala zapadne konferencije i naredne noći od 02.30 u Minesoti će započeti seriju protiv Timbervulvsa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Slovenac igra sjajno u plej-ofu, uprkos problemima sa povredom kolena, a niz pohvala na njegov račun imao je i legandarni Pol Pirs.

"Mislim da Luka stvara sopstveni stil igre. On je četiri puta bio Ol-NBA, mogao bi da osvoji šampionat ove godine. Na putu je da postane velikan svih vremena. Govorimo o jednom od pet do deset najboljih igrača koji je igrao ovu igru. Hoće li Luka stići tamo?", upitao je Pirs, pa sam odgovorio:

Što se tiče brojeva, on stiže tamo. Bird je osvojio tri uzastopna MVP-a, promenio je igru, naterao nas je da gledamo košarku. U svojoj drugoj godini... osvojio je prvenstvo, ko to radi? Luka je verovatno evropski Lebron Džejms zbog načina na koji može da postigne koš, načina na koji može da dodaje, načina na koji odbija i načina na koji kontroliše igru. Daću mu to, on je manje atletski Lebron", rekao je Pirs.

Dalas je drugi put u finalu Zapada u poslednje tri sezone.

Krajnji cilj je titula, koju su Maveriksi poslednji put osvojili 2011. godine predvođeni Dirkom Novickim, ali i Predragom Stojakovićem.

Podeli:

Komentari 24

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu