Nova vest
Košarka 4

23.4.2024.

20:15

MVP Evrolige sabrao utiske o NBA: "Ovde je kvalitet neverovatan"

Bugarski košarkaš Saša Vezenkov sumirao je utiske nakon "ruki" sezone u najjačoj ligi sveta u koju je stigao sa oreolom najkorinsijeg igrača Evrolige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
Tanjug/AP Photo/Randall Benton

Vezenkov, ipak, nije uspeo da potvrdi tu reputaciju u prvoj sezoni sa Kingsima za koje je, na 42 utakmice, u proseku beležio 5,4 poena i 2,3 skoka.

Shvatio je gde je došao.

"Pre svega, talenat igrača ovde je ludački. Vidite to i na TV, ali uživo je to nešto potpuno drugo. Sem toga, brzina igre je neverovatna, tranzicija, sve. Moram na svemu kod sebe da poradim", rekao je Vezenkov odgovarajući na pitanje koje novinari u SAD postavljaju tek pristiglim Evropljanima - da navedu razliku između evropske i NBA košarke.

Bivši košarkaš Olimpijakosa svestan je da će morati još mnogo da radi na sebi da bi dostigao NBA standarde.

"Radiću na svemu, kao što radim između svake sezone. Kada sam igrao u Evropi nismo imali toliko vreme između sezona, ali ovde, sa ovolikom pauzom, imam vremena napretek. To je najveća razlika. Zbog toga NBA igrači imaju toliko vremena, posebno ako ne igraju plej-of. Pet ili šest meseci imaju vremena da rade individualno na svojoj igri. Želim da unapredim svoju igru generalno".

Sakramento je eliminisan u plej-inu uz minimalan doprinos Vezenkova koji veruje da je mogao da da veći doprinos.

"Ponekad sam mislio da sam mogao više da pomognem, pomislio sam da sam zaslužio veću minutažu. Ali pre svega, vidim sebe u ogledalu i ono što vidim prvo su moje greške. Teško je. Ljudi smo. Svima je potrebno to malo da nas neko vidi kako igramo. Volimo košarku, volimo da igramo. Da pitate svakog igrača, svaki će vam reći da želi više da igra čak i oni koji igraju 35 minuta".

 

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu